"Twingly statistik"

torsdag 5 april 2018

Regniga promenader.....klåda

Idag har det blivit promenader och uteliv i regnväder även om det var uppehåll på kvällsrundan som vi kom in från alldeles nyss

Vi har blivit bra smutsiga flera gånger under dagen
Albin fick syn på vår lilla grannhund, en jack russellkille som han inte gillar av någon konstig anledning, vilket jag inte förstår.  Nu var den på långt avstånd...
Och där borta kommer mannen i elrullstolen som alltid har sin lilla hund med sig...

Vi åkte till djurkliniken också för matte skulle köpa kattsand och så beställde hon tid till mig för kloklippning i slutet av månaden. Regnet vräkte ner men både Albin och jag ville ut på en rastrunda för här finns det alltid massor av spännande dofter....
Leo kollar in tre fina hundar som deltar i programmet "Malou efter tio"


Matte har fått ett problem. Hennes blodtryck och blodsocker har stabiliserats och varit bra sedan hon bytte kosthållning och hon har varit så glad för det. Hon undviker bröd, pasta och ris och äter mycket grönsaker men i stället har hon drabbats av en olidlig klåda och hudproblem.  Matte var på hudmottagningen för drygt ett halvår sedan för just dessa problem. Hon blev dock inte klokare efter det besöket. Inga prover togs utan hon fick bara rådet att inte klia sönder sig. Och det begrep ju hon också men det är lättare sagt än gjort. Hon har inte själv kommit på vad det kunde ha varit som är orsak till denna reaktion. Igår kom hon plötsligt på något av en ren tillfällighet som hon inte har haft en tanke på tidigare även om hon har misstänkt att det är något hon äter som hon inte tål men vad? 

Matte är ju allergisk mot massor av ämnen och ett av dessa är acetylsalicylsyra. Nu är det så att många grönsaker, frukter, nötter, kryddor och fröer innehåller salicylsyra som är nära släkt med acetylsalicylsyra. 

Och när matte kollar det hon äter eller dricker så märker hon att det hon får i sig har höga halter av salicylsyra. Bl a dricker hon en smoothie varje dag som innehåller mandelmjölk, spenat, blåbär, banan och gurkmeja. Av detta är det enbart bananen som har minimalt med salicylsyra. Övriga ingredienser har mycket höga halter. 

Dessutom äter matte varje dag broccoli, paprika, tomater, gurka, sallad och ofta kryddor som rosmarin, timjan, curry och dill som också innehåller höga halter. "suck", sa matte som nu kommer att undvika allt detta under en-två månader för att se om hon blir av med hudproblemen....Ja, alltid är det något suckar matte..

Och fixade i ordning en vitkålssallad till köttbullarna som blev middag idag. Vitkål, lök, gröna ärter och persilja är tydligen helt okej.


Jo, Albin och jag fick också några köttbullar i kvällsmaten. Så gott!

Just nu sitter matte med andan i halsen för det pågår en mycket spännande hockeymatch mellan Skellefteå AIK - Djurgården och det står 0 - 0 efter första perioden med en mycket starkt DIF-tryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar