"Twingly statistik"

torsdag 2 augusti 2018

Jobbig natt.....hyperventilerar





Det blev en riktigt jobbig natt. Jag hörde tidigt att åskan var på väg och fick panik. Matte vaknade av att jag hyperventilerade. Hon öppnade sovrumsdörren så att jag kunde springa och gömma mig. Först la jag mig under öppna spisen men åskovädret tilltog och blev bara värre och värre. Jobbigast var det mellan klockan 4 - 6 för då blixtrade och mullrade det jättehögt precis ovanför oss. Då la jag mig i duschrummet. Innan dess hade matte satt på mig ett lugnande bandage. Vid femtiden kom regnet......




När matte öppnade sovrumsdörren var de här två inte sena med att lägga sig i hennes säng. Varken Leo eller Iris brydde sig ett skvatt om ovädret, hur högt det än smällde.
Sovrumsdörren är stängd på nätterna just för att jag ska kunna få sova i lugn och ro och inte bli störd av katterna och då är det främst Iris som är för närgången och påträngande.

Albin kände sig tydligen trygg inne i sitt sovrum för vi hörde inte ett knyst från honom.








Robban kom vid åttatiden för att gå morgonrundan med oss innan han skulle iväg. Då var ovädret över. Han hade inte märkt av åskvädret ens. Med viss tvekan följde jag med på rundan men efter frukosten var jag helt slut. Matte gillar inte alls det långvariga och återkommande åskvädret med tanke på att jag blir så uppstressad och då hyperventilerar. Inte bra alls, säger hon.



Balkongmattan var helt genomblöt efter regnet så matte la ut en liten trasmatta som Albin kunde sitta och ligga på och det gjorde han för han skulle förstås vara ute på balkongen som vanligt. Även om solen inte var framme så var det 27 grader och 70 % luftfuktighet vid 11-tiden....hemskt










Här har inte hänt mycket annars. Matte fixade i alla fall till en ny krusbärspaj med vit choklad.









Matte har nu läst "Silhuetten" av Christina Larsson. Ytterligare en riktigt spännande och bra kriminalroman av denna författare. Det är fjärde boken i en serie. Handlingen kretsar kring huvudpersonen kriminalkommissarie Ingrid Bergman. Har matte något att invända mot boken så är det att hon blev lite besviken över att upplösningen och slutet på boken var lite väl för "enkel".














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar