"Twingly statistik"

torsdag 16 augusti 2018

Långsam skogsrunda......fågeljakt......hundlitteratur




Det blev en skogsrunda i morse igen men den tog tid. 1 km tog 27 minuter och det var väl mycket mitt fel för jag gjorde lite utflykter då och då. Det finns ju så mycket att undersöka. Här överraskade jag alla med att självmant hoppa upp på bänken igen



Det var en hel del folk ute på motionsslingan så vi fick gå åt sidan ibland



Tre småbarnsmammor med sina barnvagnar och en springer spaniel passerade förbi...
















Strax efter att vi kom hem så fick Robban ett telsamtal. I huset intill oss finns en tom lägenhet som håller på att renoveras. Den kvinnliga målaren ringer till Robban och säger att en nymfparakit sitter på balkongen och undrar vad hon ska göra? Robban går dit. Just när han ska greppa tag i fågeln så flyger den iväg längs den långa hyresfastigheten. Robban var mest rädd att den skulle flyga in i pizzerian i slutet på huslängan. Det är lunchtid, mycket folk och dörrarna var öppna men den flög runt huset och satte sig högt upp i ett träd. Robban ställde sig nedanför för att vänta ut fågeln en stund och plötsligt flyger den ner till Robban som kunde fånga den med handduken som han hade tagit med sig. Han kom hem hit med fågeln. Matte fick offra ytterligare en förvaringsbox i papp så att han kunde transportera fågeln till Köpingspolisen.

Nymfparakiten sjöng högt samtidigt som den pickade på lådan hela vägen till Köping. Albin som fick följa med såg livrädd ut. Han undrade nog vad det var som Robban hade i baksätet. Alla som har haft en nymfparakit vet hur högljudda de kan vara. Matte hade en tidigare, Emil som blev hela 30 år gammal.

När Robban kom in på polisstationen var där fullt med folk och de undrade nog vad det var för oväsen? Robban var ju tvungen att vänta på sin tur. Nymfparakiten var inte tyst en minut.

Polisen tyckte att det var kul med en ny fågel för det är inte så vanligt och hämtade genast fågelburen som fanns kvar sedan sist, en jättefin rosa bur. En polis åkte genast och köpte nymfparakitfoder efter att ha rådfrågat Robban. 

Kanariefågeln som Robban kom dit med tidigare hade kommit hem till sin ägare genom efterlysning på fb.




Albin börjar bli van vid att åka till Köpingspolisen med upphittade fåglar.









De här två har slöat hela dagen. Leo flyttade sig inte ens när matte skulle bädda sängen utan hon bäddade så gott det gick. Han är väl trött efter att ha vrålat efter mat sedan fem-sextiden på morgonen. Han ligger där nu igen efter kvällsmaten.





Hon har också varit ovanligt lugn













Robban fick laga middag idag, ugnsbakad torsk med dill, tomat, citron och skirat smör. Till det potatis och ruccolasallad. Jättegott, sa matte.








Matte tänker sälja ut lite hundlitteratur och har lagt ut dem på sin hemsida under "Till salu - böcker" 
hundkonsultsonja.se 





Alla böcker är mycket fint skick








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar