"Twingly statistik"

onsdag 26 september 2018

Jobbiga o långa dagar på flera sätt.....




Lördag 22 september

När matte hade gått morgonrundan med först Albin och sedan mig i lördags morse så blev hon plötsligt jättedålig med skyhögt blodtryck, synbortfall och stans huvudvärk. Hon blev bara sämre och sämre så Lena fick komma hit och stänga in oss hundar i Albins rum innan ambulansen kom. Jag vaktar ju matte jättemycket och Robban jobbade i Örebro. Han kom hit på kvällen och har sovit inne hos Albin på nätterna. När matte hade åkt iväg släppte Lena ut oss men eftersom hon själv jobbade så var hon tvungen att åka. Läkarna på Köpings lasarett misstänkte propp eller stroke så hon har legat på övervakning där sedan i lördags och fick åka hem igår, tisdag. Det var ingen stroke utan falskt alarm men blodtrycket var fortfarande för högt. 

Matte beundrar verkligen läkare, sköterskor, ja all personal på strokeavdelningen och även på akuten på Köpings sjukhus. Det finns absolut ingenting att anmärka på och för några år sedan blev de utnämnda till landets bästa strokesjukhus.





Onsdag 26 september


Ruskigt väder i Eskilstuna idag




Eftersom Robban var ledig idag så åkte vi till Eskilstuna för att lämna in hans glasögon som hade gått sönder hos optikern och så skulle matte passa på att köpa kattsand och Dentastix. 

Vad händer? Precis när vi parkerat utanför optikern blir matte jättedålig och kunde inte gå ur bilen. Robban lämnade in sina glasögon och så åkte vi till Arken Zoo. Han handlade varorna. 

Robban insåg att matte måste till akuten så nu hamnade hon på Eskilstuna sjukhus och de tog hand om henne på en gång men det blev åter en lång dag i bilen för oss hundar. Nu hade matte ännu högre blodtryck och kunde inte stå på benen. Läkaren gav henne blodtrycksmedicin och efter några timmars övervakning sjönk trycket så mycket så att hon kunde åka hem. Under väntetiden kunde Robban hämta sina lagade glasögon. 

Nu måste matte kolla blodtrycket på sin ordinarie vc tre gånger i veckan med start på måndag 1 okt. och dessutom äta blodtrycksmedicinen dagligen, en medicin som läkare tog bort i början av året för att den inte har fungerat som den ska på mattes blodtryck. Matte har provat massor av blodtrycksmediciner men inget fungerar.

Ska matte ha några åsikter om sjukhuset i Eskilstuna så är det att staden skulle behöva få ett nytt sjukhus för det är  ordentligt nedslitet. Tycker synd om personalen som jobbar under sådana omständigheter. 







Måndag 24 september



I måndags fick Robban ensam ta oss till djurkliniken i Arboga. Vi skulle klippa klorna. Jag var jätteduktig och behövde inte ens någon munkorg. Albin måste tyvärr drogas då han får rena paniken. Det otäcka var att han inte ville vakna efteråt så till och med veterinären blev lite orolig men till slut gick det att få liv i honom men han var drogad länge.

Direkt efter veterinärkliniken åkte vi till Örebro för Robban skulle jobba fram till 17.00 så vi låg i bilen nästan hela dagen. Robban tog förstås promenader med oss mellan varven och hade tagit med sig mat och vatten. Jag lovar att jag vaktade bilen ordentligt eftersom Albin var dålig och det mot alla som kom i närheten. Robban hörde mig på långt håll, sa han.





Tisdag 25 september

Igår låg vi också i bilen hela dagen. Vi följde med Robban och Lena till Stockholm för de hade lite ärenden att uträtta.


Robban rastade oss på en plats som heter Gärdet. Snacka om att det fanns jättemånga hundar där och ännu fler  intressanta dofter....





Både jag och Albin tyckte att det var kul att få komma till en ny spännande plats




Vi åkte till Skogskyrkogården också för att smycka graven där mattes föräldrar ligger...





....och därefter till andra sidan av stan, till Norra kyrkogården där Lenas farföräldrar ligger









Nu har Robban precis gått kvällsrundan med oss. Precis när vi kom ut öppnade himlen sig så vi blev genomblöta allihop. Tur att Robban har kläder här så att han kunde byta för herregud så han såg ut.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar