"Twingly statistik"

torsdag 13 september 2018

Väntan och åter väntan... allergi





Idag blev det mycket väntan, främst för matte men också för oss djur









Matte skulle vara hos läkaren i Arboga kl 11.00 och för att ta sig dit var hon tvungen att åka sjuktransport med taxi. Det är en bra service och billig transport (100 kr enkel resa) men det blir mycket väntetid. Taxin kom redan 09.45 så matte var på läkarstationen en hel timme innan avtalad tid.




Taxichauffören var jättetrevlig men han hittade ingenstans för hans gps hade lagt av. Matte fick dirigera honom ut från den här stan och sedan även inne i Arboga. Hon har ju bott där tidigare och hittar bra trots att det var 20 år sedan hon flyttade därifrån. Matte frågade hur länge han hade kört taxi och det hade han gjort i två år. Det är faktiskt skrämmande att chaufförer nu för tiden är helt beroende av gps. Att läsa en karta ingår tydligen inte i deras utbildning numera verkar det som. Och på två år borde han ju ha lärt sig hitta något sånär i de här små städerna kan man tycka.

När matte var klar hos läkaren så fick hon vänta en timme på att en taxi kunde köra hem henne. Chauffören som hon åkte hem med körde fel här i stan så matte fick visa honom tillrätta. Matte vet inte om hans gps fungerade men det händer att den också visar fel.

Matte var hos läkaren för all slembildning, all intensiv hosta och sina andningssvårigheter. Efter grundlig undersökning blev diagnosen att de värsta besvären helt beror på allergi. Läkaren skrev ut allergimedicin. Matte ska hämta ut den i morgon och hoppas att den hjälper så att hon kan få sova lite bättre någon natt framöver.

Matte är ju allergisk mot massor av ämnen, bland annat mot pälsdjur så vi hundar och katter är väl en bidragande orsak till besvären samtidigt som vädret försämrar astman.. 








Det blev en promenad för oss när matte kom hem. Matte tyckte att vi hade varit duktiga som kunnat hålla oss så länge. Vi var ute på morgonrundan klockan 06.15 och nu var klockan 13.30....



...och med tanke på att Albin inte är bra i magen så var han ju riktigt duktig för han var bra nödig och avföringen är för lös fortfarande




Nu väntar vi på att Lena ska komma och följa med oss ut på kvällsrundan












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar