"Twingly statistik"

onsdag 5 september 2018

Mår inte bra...Strömsholm....trött hund



Robban kom strax efter sex i morse och gick morgonrundan med oss innan han skulle åka på jobb. Albin uppträdde väldigt oroligt och märkligt redan då. Han verkade jätterädd och kunde inte vara still i många sekunder åt gången. Han sprang runt oavbrutet och försökte gömma sig flera gånger men hade inte ro att vara stilla. Han tydde sig till matte och hon försökte lugna honom med bland annat massage men det funkade inte långa stunder åt gången.




En mycket orolig Albin










Strax efter tio tog matte ut Albin för hon trodde att han skulle lugna ned sig på en promenad men det gjorde han inte. Han var superstirrig och hade inte ens ro till att pinka som han alltid annars gör femtielva gånger på buskar o liknande.















Det blev problem när matte sedan skulle gå ut med mig för Albin ville tydligen inte alls vara ensam. Hur som helst fick matte ut honom på balkongen, ett ställe som han älskar att vara på och så rusade hon ut med mig eller rusa är väl fel ord för matte kan inte röra sig så fort. Det blev bara en mycket kort rastrunda för mig eftersom matte inte ville att Albin skulle vara ensam så lång stund.
















Matte satte sig på balkongen för att göra Albin sällskap. Han var fortfarande lika rädd och ängslig. Han visste inte hur han skulle bete sig och for upp och runt i ett, ut och in i rummet, fram och tillbaka och såg hela tiden livrädd ut.....




Leo blev orolig när han såg Albins beteende och kom ut på balkongen




....för att undersöka platsen där Albin låg en stund, en plats där Albin annars aldrig brukar ligga










Vid tolvtiden ringde matte till Strömsholms och sedan till Robban som fick komma hem och skjutsa dem till djursjukhuset....

Det är första gången som Albin har kunnat undersökas utan att ha munkorg på sig så både matte och Robban blev helt imponerade av personalen trots att han undersöktes väldigt noga, det klämdes och kändes precis överallt. Annars brukar han få panik så fort en veterinär eller annan personal försöker röra vid honom. 

Han hade 39,1 så han hade ingen feber även om det låg i överkant. Det bestämdes att det ska göras en ordentlig utredning på honom och matte ska ringa om tid. Det gick inte att ställa någon som helst diagnos på honom idag. 

Helst vill matte gå på djurkliniken som vi brukar besöka. Hon ringde först dit men av tre veterinärer så var två sjuka så de kunde inte ta emot Albin denna vecka.




Det är dags att åka hem från Strömsholm



Jag fick följa med men fick stanna i bilen förstås medan Albin var där inne och det är jag glad för. Jag tycker så synd om Albin som ska må så dåligt...

Här tittar jag på en jättesöt liten schäfervalp. För övrigt såg jag jättemånga hundar där...





Robban har rastat oss. Snacka om att det fanns mycket dofter på det här stället och vi var nästan ända framme hos hästarna i hagen..Lite läskigt med så stora djur...














En trött hund som går kvällsrundan




Det är många barn på den jättefina skolgården och leker fast de har slutat skolan för dagen. 




Albin drar benen efter sig. Det går inte fort inte...













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar