"Twingly statistik"

fredag 22 mars 2019

En massa strul...kelsjuk





Matte är inte på sitt bästa humör för det har strulat för henne under hela dagen men hon är inte förvånad när det är fullmåne...Det började redan i morse med en massa strul med maskinerna i tvättstugan och självklart hade hon mer tvätt än vanligt då hon även tvättade soffskydden och ett överkast förutom lakan och Iris alla handdukar...








Sedan kunde hon inte följa med ut eftersom Postnord skulle komma med varor under dagens lopp före klockan 16.00 och hon var tvungen att vara hemma då. 

Matte hade handlat på Animail eftersom de hade en fodertunna som hon ville ha till Albins mat. Dessutom säljer de Albins veterinärfoder så hon beställde det och även kattmat och kattsand därifrån.

Enligt sms skulle varorna komma i två kollin men när Postnord sent omsider kom så har killen bara ett kolli med sig och det innehöll bara fodertunnan. Matte frågade förstås efter det andra kollit men får till svar att han bara har detta. Det kommer väl i nästa vecka, säger han. Matte blev inte glad kan jag säga för både kattsanden och katternas torrfoder är slut och när det gäller fodret så är det Iris som blir lidande eftersom det är hennes favoritmat..Leo äter ju helst våtfoder...Dessutom börjar Albins specialfoder sina och man vet ju inte när varorna kommer? Jag kan ju äta allt men det kan inte han...

Det går aldrig att lita på Postnord och matte blir på dåligt humör bara hon tänker på dem.








Nästa irriterande händelse dök upp när brevbäraren kom. Han hade med sig ett kravbrev på en elräkning. Matte har betalat alla elräkningar i god tid före förfallodatum. Hon har dock bytt elbolag och fick slutfakturan i februari från det gamla bolaget. Nu helt plötsligt påstod de att hon var skyldig 202 kr. Matte ringde förstås dit men det var lättare sagt än gjort att komma fram. När hon hade suttit i telefonkö i en halvtimme och då får höra att hon kommit längre bak i kön än vad hon var från början, la hon på och ringde om. Efter cirka en kvart får hon prata med en kille som säger att hon visst är skyldig dessa 202 kr och det från år 2017 då hon flyttade hit och började abonnemanget. De säger att hon har fått någon slags kredit för att månadsbetalningarna skulle bli likvärdiga. Får man en slutfaktura tror man väl att allt är betalt men så var det tydligen inte. Matte har inte fått någon faktura på denna summa och ingen påminnelse och hade ingen aning om detta. Mycket märkligt system. Ja, hur som helst betalade matte pengarna och hoppas att allt är ur världen nu.







Det har varit jätteskönt väder här i dag. Robban har gått promenaderna med oss under dagen och här står vi och väntar på honom när han är inne på Coop.














Albin är lite närgången och vill kela med matte medan hon kollar på skidskyttetävlingarna på TV. Matte kände sig lite väl uppvaktad för Iris låg samtidigt i hennes knä och ville att matte ska klappa henne och hon är envis den katten..






Påklädda inför kvällsrundan. Vi går ut lite tidigare i kväll för Robban och Lena är bortbjudna till vänner...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar