"Twingly statistik"

onsdag 7 augusti 2019

Repris...åska....långpromenader...






Den här dagen började som en repris från gårdagen. Robban kom kl 05.30 och gick morgonrundan med oss. En halvtimme senare åkte han till jobbet och vi la oss igen. I morse var vi riktigt trötta för vi fick inte mycket sömn i natt då vi hade ett hemskt åskoväder här. Begriper inte varför ovädret alltid ska komma när vi har somnat? Jag väckte matte för jag fick panik  när jag hörde åskan på långt håll. Snart dundrade det precis ovanför oss och snacka om att det kom massor av blixtar som lyste upp rummet..Så läskigt!



Robban sa i morse att blixten hade slagit ner i fårhagen. Vilken tur att inte fåren var där då...






Det har blivit två långpromenader idag också och nu väntar vi bara på kvällspromenaden...


När Albin kom ut och fick syn på slamsugningen av gatubrunnen utanför huset så blev han stående en lång stund för att kolla på vad som hände...



Matte såg att Albin spände sig när de närmade sig trädgården där den stora schäfern bor. Hunden låg dessutom ute i trädgården alldeles intill staketet men matte fick Albin att lugnt passera förbi. Så duktigt gjort av honom!


Vattenpaus och då kan man passa på att käka lite gräs





På eftermiddagen var det ännu varmare, åtminstone när solen tittade fram


Vi stannade till vid Ica för matte skulle köpa smör och socker. Det är inte ofta matte köper socker men det behövs lite till pajbakningen..



...och så var det dags för lite mer gräs


Albin behövde vila en stund i skuggan trots att matte bara körde i gångfart blev det ansträngande i värmen







Som omväxling till alla rabarber- jordgubbs- och krusbärspajer så blev det en blåbärspaj idag..




....och till middag gjorde hon en enkel laxrätt med allt i ett i en ugnsform, lax, potatis, paprika och tomater. På laxen har matte majonnäs smaksatt med Sambal Oelek och några myntablad. Till det lite grönsallad.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar