"Twingly statistik"

torsdag 1 augusti 2019

Smidigt ändå....men också omständligt....nymåne





Matte åkte ju till läkaren i morse. Hon kom dit 1 tim 20 min innan hon skulle träffa läkaren kl 10.00. Nu såg han att hon var där så han ordnade så att matte fick gå och ta blodproverna på en gång. När klockan var 10.00 så var allt klart med både provsvar, undersökning och remisskrivning så det gick ju smidigt till ändå även om hon fick vänta på taxin för hemfärd i 35 min. 



Matte gillar sin husläkare som har jobbat där i många år. Han säger inte så mycket, är lite speciell men är mycket noggrann, håller koll på mattes allergier mot olika läkemedel och läser verkligen journalen. Av den anledningen kunde han inte ge matte kortisoninjektion som egentligen behövdes.  Och hon kan inte heller få antiinflammatorisk medicin för de preparaten tål hon inte heller. 

Det är knäartrosen som har orsakat denna kraftiga inflammation och han sa att det blir operation men det lär dröja. Han får inte skicka remiss till ortopeden i Västerås om matte inte först går på sjukgymnastik så han skrev remiss till sjukgymnasten och till ortopeden men den sistnämnda kan han inte skicka förrän sjukgymnastikbehandlingen är klar och det avgör sjukgymnasten. När den är klar ska matte kontakta sin läkare igen och då kan han skicka remissen till ortopeden.

Omständligt? Ja helst med tanke på att ortopeden i Västerås sa till matte för 1 år och 2 månader sedan vid höftoperationen att artrosen i höger knä inte ser bra ut så de har ju redan röntgenbilder på knäet som nu tydligen har blivit ännu sämre. Matte tycker att det både är onödiga kostnader och onödigt lidande för patienten. Och vem vet när matte får tid hos sjukgymnasten? Så nu får hon försöka ta sig fram bäst hon kan men att gå och stå är nästan helt omöjligt just nu och benet är mer än dubbelt så tjockt som det vänstra... 




När matte kom hem skulle hon ta ut oss på en långpromenad. Hon hade tänkt ta Albin först men när hon körde ut elrullstolen i trapphuset så smet jag ut och sprang nerför trappan och ville inte komma upp igen då matte ropade på mig så hon förstod att jag var nödig. Hon hämtade selen o kopplet och band fast mig i trappräcket eftersom hon var rädd att jag bara skulle kuta ut om någon öppnade entrédörren. Det är ganska så tät trafik utanför på gatan. Hon var ju tvungen att först köra in elrullstolen i hissen och komma ner innan vi kunde ta promenaden. Det får inte plats med både rullstol och hund i hissen så matte måste alltid köra ut rullstolen först och sedan hämta oss. Det är riktigt jobbigt med trappgåendet för henne just nu men vad göra?



På hemväg från långpromenaden stannade vi till vid Ica för matte skulle köpa frukt. Skönt att stå i skuggan!







Vi var ute i en timme ungefär men sedan blev det Albins tur



Då hade det blivit varmare, runt 22 grader


Albin behövde en stunds vila i skuggan..


Det har bara blivit en långpromenad idag men nu ska vi ut på en längre kvällsrunda och matte tar kvällströtta Albin först..






Det är nymåne som alltid innebär bra tid för omstart och livsförändringar. Släpp taget om det gamla som inte behövs i ditt liv längre. Det blir en händelserik tid framöver. Många kärleksrelationer inleds, ja även andra relationer.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar