"Twingly statistik"

onsdag 12 april 2023

Långpromenader...städning

 


När jag skulle ut på långpromenaden försökte jag gena och ta närmaste vägen hem men det gick inte matte med på...



Istället fick jag gå en extra lång långpromenad. Det enda roliga med det var väl att jag upptäckte en massa spännande dofter..


Det var länge sedan jag såg den där katten...




En stöddig Jack Russel morrar hotfullt mot mig..Ägaren fick med sig sin hund till slut i alla fall..




Matte ska hämta Albin. Han har suttit i Robbans bil i 1,5 timme och kollat på folk som har passerat förbi...



Det blev några möten med små hundar idag igen men alla skötte sig utmärkt, ja även Albin...



Och där kom de inte fram. En stor grävskopa står i vägen. Det var bara att vända och ta en annan väg...



Det finns mycket intressant att upptäcka så här på vårkanten...



...måste se om det har kommit någon ny information här?






Matte har plockat bort det lilla påskpynt hon hade framme...



...och bakat en glutenfri blåbärspaj



...samt gjort statistiken från föregående veckas försäljning på caféet. Överlägset mest populär lunchrätt var onsdagens "Rödspätta med kokt potatis och remouladsås". Flest besökare var det på skärtorsdagen, tätt följd av onsdagen. På söndagen/påskdagen var caféet stängt och på långfredagen var det öppet men ingen "Dagens lunch" serverades då.






I trapphuset finns en anslagstavla för information till hyresgästerna. Matte har retat sig sedan en vecka tillbaka på att flera av A4-arken har ramlat ner och ligger på golvet. Idag var städpatrullen här för städning av trapphuset. När vi senare skulle ut på eftermiddagspromenaden så upptäcker matte att alla lappar ligger kvar på golvet men nu hade städarna sopat in dem i ett hörn istället. Plockar man inte upp det som ligger på golvet när man städar? Matte kan inte böja sig ner och de flesta av hyresgästerna är äldre och snudd på lika rörelsehindrade som matte är....Dessutom är det ännu svårare att få upp papperen nu när de är inskuffade i hörnet dit ingen når, om man inte ligger på knä och det pga trappan ovanför. Ja, man slutar aldrig att förvånas, säger matte.




Här ligger jag med öronen bakåt och stirrar in i väggen igen. Matte undrar varför?



Djurgården möter Björklöven igen, nu på Hovet i kväll. DIF har allt att vinna. Det står 3-2 till dem i matcher och vinner de i kväll har de säkrat en finalplats men det blir inte lätt. Lagen är jämna och allt kan hända. Måste ändå berömma den unga målvakten från Linköping (kommer från Sthlm) som har storspelat då båda DIF:s målvakter är skadade.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar