"Twingly statistik"

söndag 30 april 2023

Långpromenader...burkar....Trevlig Valborg!

 


I morse fanns det inte ett spår kvar från tivolit på torget. Allt var borta, städat och rensopat...


Björkmans Tivoli var mycket tacksamma över att de hade fått låna nyckeln till toaletten som finns på baksidan av caféet och att personalen hade fixat smörgåsar åt deras personal igår morse. Som tack lämnade de över en jättestor Marabou mjölkchoklad, som innehåller 16 st 100 gr chokladkakor.






...och lyktstolpen som föll ner på bilen var bortforslad. Det var ju inte länge sedan som de bytte ut lamporna till ledlampor. Kollade de inte lyktstolparnas skick då, kan man undra?





Albin har fått gå två långpromenader idag för att få sträcka ut efter de senaste dagarnas kortare promenader ...


Matte bytte promenadsträcka också på förmiddagen, så det fanns mycket nytt att undersöka...


Han har fått syn på en pytteliten chihuahua och den var ju förstås inget hot...




Jag har också gått två promenader förutom morgonrundan, en längre på förmiddagen och en kortare senare på dagen


Bakom oss kom två hundar och den ena hade högljudda åsikter om min existens...

Bladen på den här busken har slagit ut över en natt. Så här grön var den inte igår, långt därifrån




I kväll gäller det vilket lag som går upp till SHL. Match sju spelas i Örnsköldsvik. Minst en busslast DIF-supportrar är på väg dit upp. Körsträckan är 52,5 mil från Stockholm. Må bästa lag vinna även om vi hejar på DIF.

Matte hörde vissa hockeyexperter säga att SHL-finalen mellan Växjö - Skellefteå hade varit en trist historia. Det kan de inte säga om denna seriefinal. Utsålda arenor på alla sju matcherna, flera övertidsperioder innan matcherna avgjorts och vinster med uddamål på flera av dem. Publiken har verkligen fått valuta för sina biljetter, oavsett vilket lag de hejar på. Så jämna lag är båda värda att komma upp i SHL. Mer hockey än så här kan det inte bli.
               
Robban missar matchen som börjar 18.30, åtminstone det mesta av den. Caféet stänger 18.00, sedan ska det städas. Därefter måste de åka till Ica Maxi i Köping och panta 13 stora sopsäckar med tomburkar. Det lär ju ta sin tid så lycka till!         





och


Iris










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar