"Twingly statistik"

fredag 28 april 2023

Oväsen...snabba promenader...kattjakt...


Vilket oväsen det är på torget. Marknaden och tivolit är igång. Musik på högsta volym, mycket människor, skrik, tjo och tjim från åkattraktionerna...



Marknadsstånden står längs huvudgatan och matte kunde knappt ta sig fram mellan allt folk. Det var minst sagt knökfullt. Två hundar rök ihop också. Varför ta med sig hundarna och utsätta dem för denna trängsel kan man undra?

Matte letade efter en liten ryggsäck men köpte en axelremsväska i skinn istället. Hon prutade och fick väskan 100 kr billigare.


Dessutom köpte hon ett nytt fodral i rött skinn till sin iPhone. Det hon hade var så slitet så att det nästan föll i bitar.

Vid 14.30-tiden åkte matte till caféet för att se hur det gick för dem. De fyra som jobbar är jätteduktiga och nog hade de att göra alltid. Ändå hade de hunnit med att baka fina bakelser också. De såg jättegoda ut.





Albin fick möte med en vacker vit herdehund. Nu tyckte väl inte han att hunden var lika vacker som matte tyckte, men matte fick honom att sätta sig intill henne tills hunden hade passerat förbi och innan han hade hetsat upp sig alltför mycket...



Albin har förstås varit ute på sina promenader men han tycker inte om ljudnivån och allt stök. Han har väl aldrig haft så bråttom hem. Ju närmare hemmet ju mer bråttom fick han...





En vit mager katt jagade en grå kraftigare katt in i ett buskage. Den vita katten verkade riktigt arg...




                            
Match sex spelas i kväll på Hovet. Matte har märkt att lagen har svårt för att vinna på sina hemmaplaner. DIF vinner i Örnsköldsvik och MODO på Hovet. De klarar inte av det starka publiktrycket av sina hemmafans. Hoppas att det blir ändring på det i kväll.

Matchen börjar kl 19.00, samtidigt som konserten med Sabaton  börjar på Globen intill, båda i utsålda hallar, så det lär blir mycket folk i Globenområdet. Matte pratade nyss med Robban. Han och Lena tar T-banan dit från Centralen, betydligt enklare, snabbare och billigare än att ta bilen och leta efter p-plats.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar