"Twingly statistik"

måndag 10 april 2023

Överlevt...hundincident...pollen


 Påskhelgen är snart slut och vi har överlevt den även om den inte har varit helt smärtfri för matte. Förutom den mycket onda höften så har hon besvär från bihålorna igen och det är med all sannolikhet på grund av all grönska som slår ut nu. Det är mycket pollen i luften..Läkaren på öron/näs/hals i Västerås har ju erbjudit henne en ny bihåleoperation men hon vill avvakta...

Annars har helgen varit mycket lugn. Vi har gått de vanliga promenaderna. Robban kom hit mitt i frukosten i morse. Caféet har hållit stängt både igår och idag. Han följde med på långpromenaden till Albins förtjusning.


Det här var mycket intressant...


Han vill hålla sig nära mig hela tiden...



...framförallt om han får syn på någon hund. Det är av den anledningen som matte tar ut oss var för sig, eftersom han blir så kaxig mot andra hundar och tror att jag ska försvara honom om den andra hunden reagerar på hans provokation...Nu gick Robban en bit bakom oss med honom vid hundmötet och då var han lugnare...




När matte var ute med Albin på morgonrundan, så blev de tvungna att stanna upp en längre stund. En hundägare kommer med en schäfer och har sällskap med en väninna. Hunden drar omkull kvinnan så hon hamnar raklång i asfalten. En tredje kvinna kommer och ska hjälpa till, då drar hunden omkull henne också. Väninnan binder fast hunden i en stolpe. Hunden sliter sig loss. Full kalabalik med gap och skrik. Hundägaren ligger fortfarande kvar på marken. Hunden binds upp igen. Matte ville inte sitta där i evighet utan tänkte att hon måste försöka passera förbi. Schäferhunden får syn på Albin och försöker slita sig loss igen men kvinnorna fick tag i honom. Matte bad till högre makter att Albin och hon skulle kunna passera utan att få en argsint schäfer på sig och det märktes på Albin att han tyckte att det hela var mycket obehagligt. De kom förbi och vek sedan av på en annan gångväg för att ta sig hem..Matte undrar fortfarande hur det gick med ägaren? Hon skrapade sig nog ordentligt i asfalten..




Jag följde med matte till sopcontainrarna med plast- och metallförpackningar. Matte fick parkera mig en bra bit från containrarna för herregud så det såg ut på marken. Äckliga sopor, glas och hårda små plastbitar överallt...Kan inte vara kul att städa upp där....





Det har alltså varit en lugn helg här. Matte har deklarerat, så nu är det klart.



....och så har hon läst kriminalromanen  "100 procent" av Anders Roslund. Den här boken är den tolfte boken om Ewert Grens och den sjunde boken om Piet Hoffman och Ewert Grens tillsammans. De första sju böckerna är skrivna av Anders Roslund och Börge Hellström, och de fem senaste böckerna är skrivna av Anders Roslund ensam. Matte har inte läst alla böckerna utan bara en del av dem.  Hon gillar den smått galna karaktären Ewert Grens men tycker ändå att tidigare böcker har varit bättre.
Varför töms en kropp på blod? Varför krossas en annan kropp ben för ben och varför bränns sedan en tredje sönder med olika vätskor? Hur säkert är egentligen ett säkert DNA-spår? Boken är spännande och lättläst. 




Nu börjar hockeymatchen Björklöven - Djurgården. Den spelas uppe i Umeå. Det står 2-2 i matcher mellan lagen, så det här blir väl mer eller mindre en ödesmatch för båda lagen. Bäst av sju matcher gäller...DIF:s båda två målvakter är skadade så en ung målvakt från Linköping är inlånad och står i mål. Han gjorde det bra sist då han fick hoppa in..








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar