"Twingly statistik"

lördag 15 april 2023

Promenader....utfall....hinder...pollen

 


På förmiddagen var det +5 grader och nu på eftermiddagen +12 grader men den det blåser och det är inga varma vindar precis. Vi har gått de vanliga promenaderna, en lång på fm samt en något kortare nu på em. Idag mötte vi betydligt fler hundar både jag och Albin. Jag har blivit utskälld av ett antal småhundar, framförallt av en dvärgpinscher. Det var värre för Albin...



I slutet av den långa raksträckan som de alltid går på långpromenaderna så finns det en parkbänk. Matte hade den starka solen i ögonen så det syntes inte så tydligt men hon tyckte på håll att det såg ut som om två personer satt på bänken men det visade sig inte vara fallet. Det var en kvinna och en dobermann som satt på bänken men det uppfattade varken matte eller Albin i tid. Precis när de ska passera förbi, så gör hunden ett kraftigt utfall mot Albin, som givetvis blir skiträdd och slänger sig framför elrullstolen. Kvinnan lyckades hålla fast sin hund och matte kunde fortsätta med den skärrade Albin. Tack o lov lyckades matte hålla sig lugn efter den oväntade plötsliga attacken. Det är trångt på gångbanan och bänken står alldeles intill och dessutom gick ju Albin så att han var närmast bänken. Ja, nu gick ju allting bra men en dobermann är inte alltid att leka med. Matte har varken sett hunden eller kvinnan tidigare. Riktigt stilig var hunden ändå, enligt henne. 


Dobermann pinscher





Efter långpromenaderna och lunch, så tog matte med sig Albin till caféet. Han fick vara i Robbans bil. Efter två timmar hämtade matte honom. Han hade mest sovit under den tiden.


Han fick gå en längre promenad igen för att sträcka på benen..



Nu har fotbollen kommit igång på riktigt


...men idioter till bilister finns det gott om. Två bilar har parkerat så att matte med elrullstol och hund bredvid sig inte kan komma förbi på gångvägen. Hon fick köra på den knöliga gräsmattan istället. Det fanns lediga p-platser en bit bort men folk är så himla lata så de orkar inte gå några steg längre än nödvändigt. Matte kontaktade kommunen vid säsongen för två år sedan då bilar stod helt i vägen för andra trafikanter. Hon fick till svar att de var medvetna om problemet men det händer absolut ingenting.




Jag fick följa med matte till sopcontainrarna som vanligt. Idag var det renstädat där. Undrar hur länge det får vara så här fint?


Några spännande dofter upptäckte jag...



Här fick jag gå i myrsteg en bra bit, då ett gäng med barnvagnar gick i bredd framför oss





När Albin låg i bilen, låg jag och njöt av solvärmen...




Och matte får ideliga nysattacker, både dag som nattetid. Det är mycket pollen i luften nu. I sovrummet blåser det in genom ventilen som inte går att stänga igen helt.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar