"Twingly statistik"

måndag 17 april 2023

Trött?....sol...ändra rutiner...

 


På morgonrundan mötte vi "Bingomannen" och självklart skulle matte prata med honom. "Är hon trött"? undrade han när jag demonstrativt och totalt ointresserad av honom la mig ner. "Nej, hon är uttråkad och osocial", svarade matte. Sanningen var att jag ville gå rundan snabbt så att jag kunde få min frukost någon gång. Jag visste ju att jag var tvungen att vänta tills Albin hade gått sin runda också, innan jag skulle få någon mat. 





Till slut kom Albin ut i alla fall men han hade inte speciellt bråttom runt. Det fanns mycket som rörde sig i omgivningen och som han var tvungen att kolla in...




Och så var det dags igen för att sätta sig i skuggan. Så fort solen värmer det minsta, så vill eller orkar han inte gå. Nu var det inte speciellt varmt, +8 grader och svalkande blåst. Matte tror att det sitter i huvudet på honom. Förra sommaren gjordes en hälsoundersökning på honom av just denna orsak. Ingenting felades.

Nu måste matte ändra rutinerna något vad gäller hans promenader. De brukar ta långpromenaden runt 10.30-tiden men han lär få gå någon timme tidigare istället, innan det har blivit så varmt.


Han fick gå sin vanliga långpromenad men det tog sin lila tid





Och sedan var det min tur. Jag fick gå samma sträcka som Albin hade gjort. Det gick snabbare för mig...


...även om det blev några stopp på vägen




Eftermiddagens promenad gick i slow motion. Nu började han halta så smått igen, så matte kortade av rundan...





Det prasslade mysko ifrån skogsdungen när jag var ute på min eftermiddagspromenad. Jag uppfattade aldrig vad det var?



Idag påbörjades en ombyggnad av ventilationen på caféet, så i morgon är caféet stängt. Välbehövligt!






Så här ser det ut varje kväll om matte sitter i soffan. Först ska Iris sitta i hennes knä, sedan ska hon busa en stund med henne och därefter lägger hon sig på rygg för att vila..














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar