"Twingly statistik"

torsdag 27 april 2023

Morgonrunda...väntan...

 


Vi brukar alltid ta morgonrundan strax efter klockan åtta för att slippa all trafik till skolan men i morse var vi tvungna att gå ut lite tidigare men det gör vi inte gärna om. Bilar och skolelever precis överallt, mycket rörigt och stimmigt var det och det var inte alls kul att möta den argsinta schäfern. Det var den hunden som drog omkull sin ägare och en kvinna till för en tid sedan. Nu blev den jättearg när den fick syn på mig och det var rena turen att den inte drog omkull sin ägare igen, som inte alls såg att vi kom då hon stod med ryggen till och pratade med en annan person..Vi tog en omväg runt dem...När matte sedan skulle ut med Albin hade schäfern och dennes ägare försvunnit...





Matte åkte sedan till röntgen på Köpings lasarett med sjuktaxi. Hon åkte kl 10.15 och var inte hemma förrän kl 13. Röntgen tog 10 minuter, resten var väntan och åter väntan. Hon fick vänta i 1,5 timme på hemresan. Matte ringde till sjukresor och undrade om de hade glömt bort henne och fick till svar att bilen var starkt försenad men den svänger just nu in på sjukhusområdet och det gjorde den.

Matte har väntat i fem veckor på röntgen och nu kan det dröja upp till två veckor innan läkaren får svaret, enligt röntgenpersonalen.




Matte tog först ut Albin på en längre promenad...



...och han gick mest med nosen i marken






..och det gjorde jag också



Det finns verkligen många intressanta dofter att undersöka nu...


Jag tror att Albin har varit här....





Matte har skrivit ut lite fler "Dagens lunch"-menyer och dessutom information om caféets öppettider i Valborg och 1 maj, som hon sedan åkte över till caféet med.

Där kom kunder i jämn ström. Dagens lunch var "Fylld frukostkorv m bostongurka och ost och med potatismos till". Personalen hade full koll på allt, trots att varken Lena eller Robban är där. 

Lena åkte till Stockholm idag. Meningen var att hon och Robban skulle ha en minisemester denna helg men det blir inte riktigt som de hade tänkt, eftersom Robban måste upp tidigt i morgon bitti och inte kommer ifrån kursen förrän vid 17-tiden, så Lena får väl hitta på lite egna aktiviteter under dagen. Hon behöver lite avkoppling och miljöombyte, så det blir nog bra ändå i slutändan.


För över ett år sedan köpte Robban biljetter till konserten med Sabaton som är på Globen i morgon kväll. Då visste han inte att han skulle gå en utbildning just denna tid och inte heller att det är vårmarknad här i stan på fredag o lördag. Personalen på caféet lär få jobba.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar