"Twingly statistik"

söndag 22 augusti 2021

Gäspar....fullmånestrul...Blue Moon




Han kan gäspa stort den hunden och han gör det ofta. Konstigt att inte käkarna har gått ur led på honom......




Det ligger skyltar lite varstans och de lär ju inte ha flyttat på sig själva....





Långt där borta går en liten hund. Albin missar ingenting.....





...och på långt håll får han även syn på en svart större hund







Jag försökte ta en genväg så att promenaden skulle bli kortare men det gick inte matte med på...




Jaha, så var det fotbollsmatcher på gång igen...




Jag märker att Albin har varit här och pinkat revir






För övrigt har han som vanligt mest varit ute på balkongen...




...och han har haft sällskap av Iris stor del av dagen




Det märks att det är fullmåne säger matte. Gårdagen var inte kul för henne. Hon vaknade med skyhögt blodtryck. Problemet var att dagen innan la hennes blodtrycksmätare av så hon kunde inte mäta trycket men hon kunde knappt resa sig och gå till köket för att hämta blodtrycksmedicinen. Sedan var hon tvungen att gå till sängs igen. En timme senare kom Robban. Han mätte hennes tryck med en manuell mätare och då var det fortfarande högt.



Matte bad honom att åka till apoteket och köpa en ny blodtrycksmätare. Då visade det sig att apoteket var stängt lördag-söndag.  "suck". Robban var ju tvungen att jobba på caféet, så han kunde inte åka till apoteket i Köping.






Trots att matte inte mådde bra var hon tvungen att ta ut oss på våra promenader. Ja, vad händer då? Hissen krånglar förstås. Den gick i snigelfart förbi vårt plan och fortsatte uppåt. Till slut hörde matte att den stannade. Hon tryckte ner den och då fungerade den men matte satt med andan i halsen när hon skulle åka ner. Hon gillar inte att åka hiss, inte sedan hon satt fast i en sjukhushiss för många år sedan. Framförallt vill hon inte åka vid fullmåne och vid nymåne men har ju inget val nu.

Ja, vad hände mer? Jo, eftersom matte var dålig så tog Robban ut Albin ur hans sovrum när vi skulle gå morgonrundan. Han har ju en biabädd som han kan ligga i om han inte vill ligga i sängen på natten. Varje morgon måste matte ställa upp den så att inte Iris kissar i den. Robban glömde ställa upp den och självklart kissade Iris i biabädden. Matte blev tvungen att köra en maskin med filten och handduken som ligger i bädden...


Förresten var gårdagen inte kul för mig heller. Det var et jäkla skjutande på skjutbanan i flera timmar...






Det är som sagt fullmåne. Den inföll kl 14.02 idag men dess inverkan på allt levande märks av två dygn tidigare och lika lång tid efter. Dagens fullmåne är en så kallad “Blue Moon” och det har inte med färgen att göra utan den kallas för det för att det är den andra fullmånen i samma månad. Denna fullmåne har extra kraftfulla energier, vilket kan leda till mycket starka känslor. Humöret kan pendla. Många kan få uppleva glädje, romantik och fester. Se bara upp för att inte äta och dricka för mycket. Risken finns för överflöd och frosseri. Håll hårt i plånboken för risk finns även för känslomässigt styrda inköp. Drömmar kan slå in. Fullmånen innebär även avslut, så det är dags att bryta destruktiva mönster och relationer.
Personer födda i Vattumannen och Lejonet kan påverkas extra mycket. Bra tid för meditation!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar