"Twingly statistik"

söndag 21 december 2014

Sol....vintersolstånd...nymåne....4.e advent


Idag har det varit strålande fint väder här, -1 grader och solen tittade fram. I morse var marken helt vit av frost. Halt var det förstås så vi fick gå försiktigt…..









Matte var tvungen att köpa frimärken på närbutiken




I det närmaste tomt på båtar nu....





Skönt med sol.....



Någon har kört ner trafikstolpen i korsningen nedanför oss. Det ligger delar utspridda lite överallt. Ja, det var väldigt halt i backen så någon bilist har väl kört för fort.....














På eftermiddagen skjutsade Robban matte in till köttbutiken där hon skulle hämta den beställda julskinkan.  Hon köpte en liten skinka eftersom varken matte, Carina eller Nicklas är några storätare av skinka och Robban jobbar i stort sett hela julhelgen. Han kommer hit sent på julafton så han får käka någon eller några skinkmackor då.



Matte passade även på att köpa en ny hallmatta på Jysk. Den gamla kastade hon igår tillsammans med många andra grejer.











Igår skulle matte storstäda men hon hade en gräslig huvudvärk så det finns en hel del kvar att göra. 

Orsaken till huvudvärken är tydligen antihistamintabletterna som hon blev ordinerad. Det stod att huvudvärk och yrsel var en vanlig biverkning. Nu tänker inte matte käka av medicinen längre eftersom hon har mycket att göra inför julen.....Hon fick också två olika salvor som hon ska smörja in sig med två gånger om dagen av varje så det är ett himla smörjande. Tack o lov luktar de inte som tigerbalsamet för den får jag faktiskt huvudvärk av.....













Det är vintersolstånd och nymåne. Det här är den kortaste dagen på året men nu vänder vi mot ljusare tider…..låter verkligen skönt för jag gillar inte mörkret…..

Eftersom det är nymåne så varnar matte för trafiksvårigheter och olyckstillbud.....







Glad 4:e advent !











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar