"Twingly statistik"

måndag 1 december 2014

För precis ett år sedan.....





För precis ett år sedan landade jag på Arlanda efter en stormig och turbulent flygfärd. Matte, Robban och hans tjej, Cilla mötte mig där. Mitt nya underbara liv i det nya landet började alltså den 1 december 2013. Jag hade en fantastisk tur som fick komma hit. 


Landat på Arlanda sent på kvällen








Så törstig jag var.....





Spännande.....



Första måltiden hos matte mitt i natten


Iris och Leo undrar vem jag är?




Första promenaden den 2 december 2013







Jag känner mig alltid så trygg i mattes sällskap. Jag älskar min matte och hon älskar mig....Hon tycker att jag är en mycket klok och tillgiven hund som är otroligt lätt att handskas med och det är ju roligt att höra......

I början var jag rädd för all trafik men det har jag vant mig vid även om jag gärna går undan om det kommer stora fordon bakom mig när vi går ute. De är lite läskiga tycker jag....Jag gillar inte höga ljud överhuvudtaget......



Resa med pendeltåg


...och buss

Annars tycker matte att jag har anpassat mig förvånansvärt bra och fort gick det också. Vi har varit på många utflykter för att jag ska få social - och miljöträning och det är riktigt kul. Jag kan åka pendeltåg, tunnelbana och buss utan några som helst problem. Och jag har varit med på mattes kurser och fått lära mig en hel del. Jättekul har det varit och jag ser fram mot nya spännande aktiviteter och kurser.




Det finns en sak till som jag inte är så förtjust i och det är att åka i bilen. Från början var jag dörädd och skakade som ett asplöv men det gör jag inte längre men jag avstår gärna från bilåkandet om jag får.














Det har aldrig varit några problem med att lämna mig ensam hemma heller eller ensam och ensam? Jag har ju sällskap av Iris och Leo. Det är två coola katter som jag gillar skarpt även om jag kan vara lite sotis på Iris emellanåt. 

Jag vill ha min matte i fred så jag gillar inte att Iris gärna vill ligga i hennes knä, vilket hon gör titt som tätt. Och klappar matte Iris så måste hon klappa mig samtidigt. Leo har jag lite mer respekt för men han är inte heller lika mattegalen som Iris är så det är lugnt. Leo är faktiskt riktigt häftig......













Väntar på matte....



Robban och jag var med på mattes kurs i kantarellsök. det var jättekul och jag lärde mig snabbt att hitta kantarellerna.....





...och här är det kurs i vardagslydnad.....



Jag tycker väldigt mycket om Robban också och han gillar mig lika mycket. Han brukar gå långa promenader med mig när han har tid. Och så brukar han busa med mig och det gillar jag verkligen.

















Det är en stor skillnad att vara gatuhund i Rumänien och att bli bortskämd och få ligga och slappa i sköna soffan här. För att inte tala om den goda maten som jag får serverad flera gånger om dagen…..Önskar att fler hundar får den chansen…..




www.hundhjalpen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar