"Twingly statistik"

lördag 13 juli 2019

Åskoväder....regnskur...inköpsrunda...




I morse tog matte morgonrundan med mig innan Robban kom vid åttatiden. Det blev inte mycket sömn för mig i natt, ja inte för matte och Albin heller.


Plötsligt igår kväll bröt helvetet lös. Jag låg och sov i soffan, matte kollade på någon spännande serie på TV och Albin hade lagt sig för natten när världens värsta åskoväder plötsligt var över oss. Blixtarna och åskknallarna avlöste varandra i ett och i ett. Plötsligt blev det kolmörkt här inne genom strömavbrott. Blixten hade slagit ner här i närheten. Jordfelsbrytaren hade slagit till, elen kom tillbaka när matte slog på den igen. Jag var panikslagen förstås och hade gömt mig längst inne i duschrummet. Matte förstod att Albin var orolig så hon öppnade dörren till hans sovrum så att han kunde röra sig fritt i bostaden. Åskovädret höll på i ett par timmar. Inte förrän långt efter midnatt hade det lugnat ned sig så mycket så Albin kunde återvända till sitt sovrum för att sova resten av natten och jag vågade lägga mig i min bädd. Katterna brydde sig inte ett skvatt om något åskbuller utan tyckte nog bara att det var kul att dörrarna inte var stängda till våra sovrum.





Vid tiotiden tog vi långpromenaden 


...och som vanligt fanns mycket att undersöka



Albin undrar nog vad jag försöker göra? Det här med sprättande är inte min grej men jag måste ju försöka..



Där borta brukar vi kasta sopor...




...och precis som igår kom en ordentlig regnskur så vi tog skydd under ett stort träd




Lika bra att vila medan jag kan...





När vi kom hem åkte vi direkt till Köping på en inköpsrunda. Först skulle Robban till färgaffären för att köpa färg till deras innerdörrar. Nästa stopp blev vid zoobutiken. Robban hade beställt några speciella filter till deras stora akvarium och så skulle matte ha kattsand.

Vi åkte vidare till Ica Maxi. Robban köpte bland annat kattmat till deras katt Achmed. Han äter bara Gourmet när det gäller våtfoder..

Matte var även inne på H&M som reade ut kläder till mycket bra priser. Butiken ska stängas i höst. Hon köpte ett par plagg. 



Skönt att vara hemma igen. Nu är det riktigt varmt ute..








Matte har nu läst "Broder Jakob" av Emelie Schepp, en av hennes absoluta favoritförfattare, vinnare av Årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018.

Det är femte boken om åklagare Jana Berzelius. Matte tycker att hennes böcker bara blir bättre och bättre. Boken är välskriven, spännande och oförutsägbar. När boken är färdigläst vill man bara ha mer så nu hoppas matte att det snart kommer en ny bok. Däremot tycker matte att om man ska läsa den här boken borde man läsa det tidigare böckerna först för att riktigt förstå huvudkaraktärernas komplexa förhållanden till varandra. Tidigare böcker är Märkta för livet, Vita spår, Prio ett, och Pappas pojke. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar