"Twingly statistik"

måndag 1 juli 2019

Stormvindar...långpromenader...Robbans ekipage...



Albin såg lite skraj ut på morgonrundan då stormvindarna gjorde så att det knakade och brakade lite överallt...






Jag brydde mig inte så mycket om kastvindarna för det fanns mycket att undersöka på marken



Gillar däremot inte knattrande mopeder...








Vid tiotiden tog matte en långpromenad med Albin. Han är så duktig när det gäller att gå intill elrullstolen och han blir så himla glad varje gång de ska ut...

Idag fick han verkligen träna på hundmöten. Den första utmaningen kom när de skulle passera trädgården där den stora vackra schäferhannen bor. Matte såg direkt att Albin började ladda när han fick syn på hunden som låg ute i trädgården men hon fick honom att lugnt passera förbi. Ett stort framsteg för han brukar alltid göra utfall där vare sig hunden är ute eller inte.




Efter toabesök dök nästa utmaning upp men Albin var jätteduktig och höll sig lugn. En stor svart hund matades med godis när han skulle passera förbi och det funkade bra.

Och vid tredje hundmötet fick Albin sitta snällt och vänta medan en något uppjagad terrier med sin matte gick förbi. Albin klarade det galant....






Sedan var det min tur att gå långpromenaden om än något kortare än Albins.


Det tar lite längre tid för mig för jag är så intresserad av alla dofter som måste undersökas...



På hemvägen stannade vi till vid apoteket för matte behövde hämta ut en av sina astmamediciner....

Och apropå astmamediciner så fick matte ett recept på en medicin i tablettform för allergi o astma när hon var på allergimottagningen och som skulle ha samma effekt som kortison trots att den inte innehåller det.. Hon fick en mindre förpackning för att prova om hon tålde den och det har funkat bra. Hon har betydligt mindre slemhosta nu. 
Matte skulle därför ringa till mottagningen och beställa ett nytt recept. De har bara telefontid måndag och fredag mellan 08.00 - 08.30, alltså bara en halvtimme. I morse kom matte äntligen fram och möts då av en telefonsvarare som säger att de ringer upp matte på onsdag kl 13. Varför har man bara teltid en halvtimme två dagar i veckan på öron- näs- o allergimott. på ett stort sjukhus om man ändå möts av en automatisk telefonsvarare som säger att de ringer upp senare i veckan? 






Robban skickade några bilder på sitt 24 m långa ekipage. Det måste vara kul att få köra en splitter ny Scania



Det är olika doftförpackningar som står på bordet



...och bred skön säng och så finns det förstås både kyl och micro


Robban råkade ut för en ganska kul händelse. Han skulle lossa på en större godsterminal i Göteborg. Han körde in och backade in det långa ekipaget mot kajen. En kille kommer fram till honom och frågade hur han kunde backa så rakt och snabbt in mot kajen? Det visade sig att han var elev på en  trafikskola för att ta körkort för tunga fordon. 

Trafikskoleeleverna fick öva på den här terminalen. "Nu har jag hållet på i en timme men klarar inte av det" säger killen. Robban sa att han skulle ge honom ett tips så han plockar fram papper och penna, ritar och förklarar hur han ska köra, när, var och hur han ska vrida på ratten, åt vilket håll, vad han måste tänka på etc. Under tiden kommer trafikskoleläraren fram, lyssnar och säger sedan "Du har inte tänkt på att bli trafikskolelärare i stället? Jag har varit i yrket i 15 år men har ännu inte fått in snitsen på det här med backandet av långa ekipage"

Medan Robban lossade sitt gods såg han hur både läraren och eleven tränade på att backa och det gick bättre och bättre för dem båda.

Nu är Robban otroligt skicklig och erkänt duktig på att backa olika ekipage sedan tidigare. Han har inte jobbat på det här företaget många dagar men arbetsgivaren har redan fått beröm just för att Robban kan backa in i trånga passage utan att det blir skador på platsen och omgivningen runt omkring som tydligen är vanligt..Det måste vara kul för honom att få beröm...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar