"Twingly statistik"

måndag 2 januari 2023

Dagsregn....osocial...vargjakt...


Ska jag behöva gå ut i det här vädret? Det har regnat mer eller mindre i stort sett hela dagen. Dessutom har det blåst, så vädret har varit minst sagt obehagligt....

Nu är det ett himla liv på ett par fåglar igen. Undrar vad de bråkar om egentligen?

Vi mötte en äldre man, som vi för övrigt möter nästan varje dag. Han är också ute och promenerar i ur och skur och matte brukar växla några ord med honom. Idag ville han prata med mig men jag var totalt ointresserad och låtsades varken se eller höra honom. Matte sa till honom att jag är lite osocial, om inte personen ifråga har något gott att bjuda på förstås.



Väntar medan matte ska plocka upp efter mig...







En enda hund har vi sett idag och det var den lilla Welsh corgin som Albin mötte under sin långpromenad....


Det regnade ganska så kraftigt då, vilket inte Albin brydde sig ett dyft om



Han tyckte nog också att det var ovanligt tomt på folk och hundar ute




Igår kväll var det dags igen. Jag blev riktigt skraj. Jag blev lindad igen och tillbringade kvällen i duschrummet. I morse fick matte höra av en granne att hon hade sett när en karl i huset här intill kastade ut smällare från balkongen 3 trappor upp. De hamnade på bilarna nedanför som tillhörde kunder till pizzerian i samma fastighet. På nyårsdagen äter ju folk pizza, så det var en lång radda med bilar. Han hade tur att han inte träffade någon människa på trottoaren och jag undrar om lacken blev förstörd på någon av bilarna? Mannen som kastade smällarna är ingen ungdom precis utan långt därifrån. Han tycks dock sakna någonting innanför pannbenet.





Robban har tagit ledigt från caféet den här veckan. Han renoverar hallen hemma, genom att byta innertak, golv och tapetsering. Dessutom ska han bygga egen hallförvaring, garderob, bänk osv






Idag är det en sorgens dag. I morse drog den fruktansvärda rekordjakten på varg igång i fem län. Totalt får 75 vargar skjutas inom det mellersta rovdjursförvaltningsområdet vilka berör fem länsstyrelser, Dalarna, Gävleborg, Värmland, Örebro och Västmanland. Ett helt obetänkt och fruktansvärt beslut. Matte känner till att jakten är överklagad hos EU av ett flertal organisationer, bl a Svenska Rovdjursföreningen, som matte är medlem i.

Vädret här i Västmanland försvårar jakten, så nu får vi verkligen hoppas att det inte kommer någon mer snö.....

"En nations storhet kan bedömas efter hur dess djur behandlas"

Mahatma Gandhi






Matte har läst boken "Dödsbädden" av Katarina Wennstam.

Eddie är polisen som lyckas lösa de svåraste av brott. Eddie fixar allt, det har han alltid gjort. Men just som han, efter år av strulande, ska få barn med advokaten Shirin Nouri går hans mamma bort. Och vid dödsbädden uppdagas en historia som ändrar hans bild av uppväxten. Varför passerade så många unga barnflickor genom det välbärgade hemmet? Vart tog de vägen och varför blev det så tyst efter dem? Härvan av hemligheter påverkar alla Eddies relationer. Samtidigt dör en firad tv-stjärna i Stockholm, och utredaren Charlotta Lugn letar bland ryktena som i många år har omgärdat honom. 

Detta är den tolfte boken i Katarina Wennstams Justitiaserie. Temat är utsatta flickor och kvinnor, något som författaren outtröttligt granskat sedan många år tillbaka. Boken är spännande, engagerande, välskriven och lättläst. Rekommenderas!


OM DU PRATAR MED djuren, pratar de med dig och ni kommer att lära känna varandra. Om du inte pratar med dom, kommer du inte att lära känna dem och det du inte känner kommer du att frukta. Det man fruktar förstör man.

Chief Dan George; Coast Salish





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar