"Twingly statistik"

torsdag 26 januari 2023

Grattis Albin!...promenader .sol...pitbull

 


Grattis Albin som fyller 11 år idag



Vi fick en varsin tårta med leverpastej, köttbullar och små hjärtformade hundgodis som innehåller lamm, potatis och äpple.


Matte fick skära Albins tårta i småbitar för annars kan han inte äta. Han äter så försiktigt medan jag slafsade i mig tårtan i ett nafs. Hur svårt kan det vara?





Matte är fortfarande risig men har tagit alla promenader och rastrundor själv idag. Här är Albin ute på sin långpromenad. Solen sken starkt men det blåste hårt.


Ett stort gäng högljudda skolelever kommer från Coop, där de har köpt lösgodis och läsk. Idag serverades köttsoppa alternativt spenatsoppa i skolan, så det var ju väntat att både Coop, caféet och pizzerian skulle få en mängd unga kunder...




Jag var förstås också ute på en långpromenad. Ingenting speciellt hände mer än att jag blev utskälld av en liten vit trasselsudd...



Vi fick gå en varsin längre promenad på eftermiddagen också...





...ingenting hände då heller, mer än att det blåste ännu kallare



Matte läste nedanstående på fb och hon tycker att det stämmer otroligt bra. Hundarna hamnar hos fel hundägare som oftast köper hunden som en statuspryl eller som ett beskydd hos tvivelaktiga personer.



Pitbull

Matte berättade att man kan ha förutfattade meningar också när man ser en viss hundras tillsammans med en viss person. För snart 20 år sedan hade matte en helgkurs i hundmassage i Malmö. Det var ganska många deltagare med olika sorters hundraser, stora som små. Den sista deltagaren som kom in i lokalen var en tonårskille med en pitbull. Både killen och hunden såg minst sagt utmanande ut. Matte såg hur övriga deltagare blev rädda och försökte dra sig undan. Matte visste inte i förväg vilka hundar som skulle delta utan hade bara namnen på ägarna, eftersom anmälan hade gått till ett studieförbund. Matte placerade killen och hunden lite vid sidan om. Det är ju viktigt att hundar kan slappna av under massagen, ja även deras ägare. Det visade sig senare att den unga och mycket trevliga killen hade en otroligt fin kontakt med sin väluppfostrade hund, som riktigt njöt av att bli masserad. De gjorde inget väsen av sig på hela helgen, vilket en del andra sällskapshundar naturligtvis gjorde. 






















 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar