"Twingly statistik"

fredag 13 januari 2023

Tålamodet slut...fredagen den 13:e....punka...20:e-dag Knut


 En regnig morgonrunda och skoleleverna tjoar och tjimmar som vanligt...





Albin ser att Berner sennenhunden närmar sig men matte vände, så han fick ta samma väg tillbaka som han kom ifrån och då mest för att slippa ta gångvägen förbi skolans innergård med allt stoj och stim..




Det är fredagen den 13:e och om mattes tålamod var på upphällningen igår, så var det inget mot vad den är idag..

Hon vaknade femtielva gånger i natt, så i morse när hon brukar stiga upp så försov hon sig. Vi kom alltså ut på morgonrundorna senare än vanligt. Ja, inte gjorde det varken mig eller Albin något men matte gillar inte att försova sig. 

Sedan vid frukosten spillde hon ut en kopp med te över köksbordet, så allting blev blött...



När hon sedan kom ut med Albin för att ta hans långpromenad, uppträdde elrullstolen sig mycket konstigt. Punktering på framdäcket IGEN. Matte blev tvungen att räkna till tio för att lugna ner sig. Albin fick kissa på baksidan av huset. När hon sedan kom in och tänkte ta ut mig på baksidan brakade helvetet med smällare loss igen. Jag kom alltså inte ut.

Matte är rädd för att hon inte får något nytt däck förrän på onsdag, då teknikerna från Hjälpmedelscentrum brukar åtgärda felen i den här stan...De har ju stort upptagningsområde...




Mattes tålamod har tagit slut då det gäller smällare och raketer, så hon gjorde en anmälan till polisen igår kväll. Hon tipsade dem också om att göra ett besök i skolan och på fritidsgården och prata med ungdomarna och personalen. Får se om det händer något? Desto fler som anmäler, desto större chans att de tar problemet på allvar.





Matte ringde till Robban som är ledig från caféet idag för att slutföra snickerierna i hallen. Stressad kom han hit strax efter kl 14 och tog en kortare promenad med oss. Han ska komma vid 18-tiden och rasta oss, innan han måste jobba kväll på caféet.



Idag på Tjugondag Knut dansas julen ut...


Ett flertal förskoleklasser på väg till torget....



...för att dansa "Räven raskar...."Små grodorna...och andra ringlekar runt granen. De höll på i cirka en timme...Matte hade fönstret öppet så vi hörde sången och musiken. Mycket trevligt! Matte tycker dock att kommunen hade kunnat ha tänt granen tidigare medan dansen pågick..

Den 13 januari, tjugo dagar efter jul, är julen slut i vårt land. I äldre tradition och på andra håll i Europa tar julen slut den 6 januari, det vill säga när vi firar trettondagen. Knutdagen har sitt namn efter den danske hertigen Knut Lavard, som mördades den 7 januari 1131 och senare blev helgonförklarad.
Under 1900-talet har tjugondag Knut kommit att associeras med barn och godis. Julgransplundringar är vanliga nuförtiden, men de hade sin storhetstid under efterkrigstiden.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar