"Twingly statistik"

fredag 29 januari 2016

Ombytligt väder...bacon.....trafikolycka...




Vattenpölar hade frusit till is under natten men de tinade snart upp igen fram på dagen....


Det här trädet var tydligen mycket intressant för Albin ville inte gå därifrån i första taget....




Det var riktigt skapligt väder i morse men ju längre fram på dagen desto sämre.. Lite synd eftersom matte var upptagen på förmiddagen med tvättstugan och städning. Matte var tvungen att tvätta alla handdukar. Det går åt en del eftersom vi måste torka av oss efter varje gång vi har varit ute. Vi blir ganska så smutsiga av allt vatten, grus och sand och så drar ju Iris ned handdukar så det räcker mer än väl. 












När vi sedan skulle ut på lunchpromenaden så hade det börjat regna, inte mycket men blåst i kombination med regn är inte skönt....

Det blev inget korvträd för mig idag för matte hade ingen korv hemma men hon har lovat att hon ska köpa det i helgen....










Vi har precis ätit kvällsmat....Matte hade rester av bacon kvar som vi fick i maten....så himla gott




Matte tycker att jag är jätteduktig som står och väntar tills Albin har ätit klart.....



...innan jag kollar om han har lämnat kvar något till mig fast det händer aldrig



Iris lämnar alltid kvar lite av blötmaten och Leo är inte sen att äta upp den också...




Iris dricker däremot mycket vatten och det är bra eftersom hon helst äter torrfoder....Hon är den enda som dricker ur hundskålen för övrigt.....Vi hundar föredrar en liten vattenskål som står intill där jag brukar ha min matskål...












Robban gick av ett dygnspass igår kväll men jag hann knappt  hälsa på honom för han åkte och jobbade vid sextiden i morse igen och det blir nog sent för honom idag också. Han har inte hunnit äta ens under dagen, mer än de två mackor han hade med sig, för han har varit upptagen av jobb hela dagen. 

När han är klar med jobben ska han åka och hämta Nicklas bil som ska bärgas hit till Nynäs. Robban och hans kompis ska laga bilen i morgon som tydligen måste byta ett hjullager.  Nicklas kan inte använda bilen i detta skick så det måste åtgärdas omedelbart eftersom han måste ha den till och från jobbet..








Oj, nu ringde Robban. Han hamnade som första bil i en riktigt otäck bilolycka. En personbil ligger framför honom på vägen. Plötsligt ser Robban hur bilen i hög fart kör av vägen och rakt ut på en åker. Robban stannar förstås och rusar ut till bilen. En yngre kvinna sitter fastklämd i bilen och är halvt medvetslös. Hon blöder också kraftig från ena överarmen. Robban ringer 112 och på SOS känner de genast igen honom sedan ambulanstiden.

Ytterligare en bilist har stannat. Robban säger till honom att gå till bärgningsbilen och hämta ett spännband som han hade liggandes i hytten. Robban var tvungen att dra åt kvinnans arm och få stopp på den kraftiga blödningen. Ambulans och räddningskår kommer. Sitter du här var det första de sa. De hade hört av SOS att Robban var på plats. Polisen kommer. Robban vittnar. Han tror att hon antingen har blivit sjuk eller somnat vid ratten.



Nu skulle han åka in på någon bensinstation i Handen och tvätta av sig. Han är helt nerblodad.

Robban undrar varför han ofta kommer som första bil till olika olyckshändelser. Det är ju inte första gången precis men det finns nog en anledning till det som matte säger. Hon tror att det alltid finns en mening med det som sker. Robbans sjukvårdskunskaper och erfarenhet gör stor nytta vid akuta skador och olyckor. 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar