"Twingly statistik"

tisdag 3 maj 2016

Globen....promenader...




Fy fasiken vad trött jag var i morse när matte tvingade ut mig på en mycket tidig morgonrunda...





Matte skulle åka till ögonläkaren så hon gick hemifrån strax efter sju för att hinna med direktbussen till Gullmarsplan som går på morgnarna. Bussresan tog precis en timme. Matte fick vänta i 45 minuter innan hon kom in till läkaren. Besöket tog högst fem minuter och kostade 350 kr.

Matte fick i alla fall reda på att hon har mycket gråstarr men eftersom hon kan läsa och se bra med glasögonen så bestämdes att hon inte behövde opereras nu utan får kallelse om ett år igen om inte synen försämras under året..  Matte blev glad över att hon slapp opereras nu för hon blir alltid orolig när hon tänker på sin allergi mot bedövningsmedel.

Däremot tyckte läkaren att hon ska skaffa sig terminalglasögon som hon ska använda framför datorn.

Hem fick matte åka tvärbanan och pendeltåget och den resan tog 1,5 timme så det tog sin lilla tid innan hon var hemma igen.











Matte berättade att hela Globenområdet vimlade av arbetare som städade, putsade, målade och pyntade området inför Eurovisionsschlagerfestivalen. Till och med lyktstolparna målades och även Hovets fasad fräschades upp. Vackra stora blomsterarrangemang fanns längs Globengången  och enorma belysningsarmaturer monterades upp längs Hovet. På bron som går från Globenområdet till t-banestationen och tvärbanan hade de satt upp högtalare som musik strömmade ut från.  Ingen kommer att kunna missa den här stora musikhändelsen, ja stor del av Stockholm har blivit pimpat inför evengemanget.









Dags för promenad....





Vi stannade till vid närbutiken för Robban skulle köpa mjölk men idag satte matte sig på soffan vid sidan av butiken


 

Det var ganska så varmt i solen...




Kommer inte Robban snart?



Det undrar nog Albin också?



På väg hem upptäcker vi att de tydligen ska börja jobba med utegymmet. Äntligen tycker nog många...













När vi kom hem hade Albin lagt sig på balkongen men plötsligt blev det världens oväsen här utanför. Det var ambulanshelikoptern som skulle landa. Albin blev skraj och rusade in...













Promenad före kvällsmaten....



Jaha, nu ska den ena berner sennenhunden träna igen


Hans matte har gått till sin bil för att hämta hunden


Samtidigt är det en familj där och leker med en drake. De verkar ha jättekul. Det blåser friskt så draken flyger bra....



Albin var tvungen att undersöka jordhögen som de grävde upp för några timmar sedan...














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar