"Twingly statistik"

lördag 28 juli 2018

Tur i oturen...åskoväder....

Matte skulle på dop idag men ödet ville annorlunda. Matte kände sig pigg i morse eftersom det var mulet och svalare ute, 22 grader. Hon fixade håret och målade naglarna inför dopet som skulle ske kl 12.00. Vid elvatiden blir det plötsligt mycket varmare då solen sken igen. Tempen steg hastigt. Matte blev förstås dålig av värmen. Hon duschade igen för att svalka av sig men det hjälpte inte. Hon kunde helt enkelt inte åka. Robban fick ta med sig doppresenten. Det var Lenas första barnbarn, Adrian som döptes.

Men det var tur att matte stannade hemma. För precis när dopet skulle börja så hörde vi världens åskmuller även om det först var på avstånd men det kom närmare och närmare. Åskovädret med enstaka regnskurar pågick i ungefär tre - fyra timmar. Jag fick förstås panik och Albin blev riktigt orolig. Vilken tur att vi inte var ensamma hemma för då vet jag inte vad jag hade gjort? Matte har faktiskt en lugnande effekt men läskigt var det.


Albin blir orolig av åskan och vill hålla handen. Han sprang ut och in från balkongen tills matte stängde balkongdörren när ovädret var som värst.I morse fixade matte i ordning en blåbärspaj nu när hon inte har några fler krusbär kvar...


Matte har nu läst "Stora stygga vargen" av Nele Neuhaus, en tysk författare som matte vill läsa mer av.
Detta är en kriminalroman som handlar om pedofilers övergrepp på barn. Boken är spännande och riktigt obehaglig till sista sidan. Den är svår att lägga ifrån sig även om ämnet är hemskt och fruktansvärt. Handlingen leder rakt in i den tyska överklassens fördolda mörker och skildrar ett hänsynslöst utnyttjande av de mest svaga och utsatta. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar