"Twingly statistik"

torsdag 14 juli 2022

Bilresa...glass....promenader...wizsla

 

Robban skjutsade matte till läkaren på förmiddagen och vi fick följa med. I fyra dygn har hon haft en fruktansvärd smärta i höger ben, så att hon inte har kunnat stödja på benet och då inte av sina inflammerade muskler utan inne i smalbenet. Dessutom domnar underbenet och foten bort ständigt och jämt. För undersökning och för att utesluta blodpropp, fick matte en tid till läkaren idag. Blodcirkulationen i benet var bra. Läkaren sa att en propp aldrig sätter sig på frambenet utan i vaden, så han uteslöt blodpropp. Däremot kunde han inte säga, vad det är som orsakar problemet. Matte fick ta blodprover. Som vanligt var det svårt att få ut något blod ur henne, då kärlen går sönder men till slut lyckades sköterska fylla rören. Nu är det bara att vänta på provsvaren. 

När matte satte sig i bilen så upptäckte hon att blodet bara forsade längs armen. Det var så dags då. Bandaget var helt genomblodat. Inte hade matte några näsdukar med sig och inte fanns det något papper i bilen, så Robban fick köra till närmsta bensinmack för att hämta papper. Och apropå bensin, så tankar Robban 98 oktan. Inte en enda mack i Arboga har bensin med det oktantalet, så han fick tanka på Preem här hemma, som är den enda macken som har det. Inte alls bra.


Albin har upptäckt att det sitter en hund i bilen intill vid Preem-macken. Det såg ut som en blandning med Siberian husky i. 




När Robban kom tillbaka till caféet var det fullt kaos där. Massor av matgäster med många olika beställningar. De har även köpt en mjukglassmaskin som invigdes idag och det var ju populärt.





När vi kom hem fick jag ta långpromenaden först..Det var riktigt skönt väder, 22 grader och halvklart



På hemvägen fick jag gå i slow motion. Framför oss går mammor med barnvagnar i bredd...Bråttom hade de inte...




Albin kollar in en hund och hans husse som försvann bakom sporthallen. Matte tror att det är en wizsla, en ungersk ras, som man inte ser så ofta. Vi möter dem ofta och hunden är jättefin. Det märks att hundens husse har lärt den att när de möter en annan hund så får den godis, för det är det enda hunden koncentrerar sig på...



Wizsla





På eftermiddagen hade det kommit in en massa mörka moln och nu blåste det rejält igen...





Det hindrade förstås inte Albin, som noga måste undersöka marken runt lyktstolparna som de passerade förbi...



Och här kom de första regnstänken...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar