"Twingly statistik"

tisdag 19 juli 2022

Promenader...hinder...varmt....hundar

 


Dagens promenader med Albin har sett ut så här till största delen




Det var inte så varmt på förmiddagen, 22 grader men det tyckte tydligen Albin...



Matte kortade ner promenaden väsentligt och då inte enbart för Albins skull, utan för alla hinder som gjorde att hon inte kom fram


Här hade han kunnat ligga hur länge som helst...





På eftermiddagen var det ännu varmare, 25 grader, så då blev promenaden ännu kortare



Han orkade ändå spana in den ilskna dvärgschnauzern




....och ännu mer intressant var en Jack Russell, ett av hans hatobjekt





Jag har ju också tagit två promenader. Vad är det nu för stopp?



Nu kommer vi inte fram här heller...




Är det inte små pinnar som är markeringar, så är det längre. Det är banne mig pinnar överallt snart





Till och med Albin tyckte tydligen att det var för varmt ute på balkongen nu på eftermiddagen...




Robban tog morgonrundan med oss. Vid frukosten sa matte till honom att hon tyckte att det var märkligt att inte läkaren hade ringt från öron/näs/hals i Västerås angående röntgen av bihålorna.


Han skjutsade matte till Ica för att hon skulle storhandla och självklart ringde läkaren just när hon stod som absolut sämst till  bland kunderna i butiken.. Hur som helst syntes det på röntgen att bihålorna var svullna och då framförallt vid näsroten. Läkaren frågade om matte ville göra en ny operation? 

Det är väl inget beslut man tar precis i den långa kassakön på Ica, då matte mest grunnade på om hon hade glömt att plocka på sig någon vara. Hur som helst sa matte att hon avvaktar med operation. Läkaren sa att hon skulle ringa om besvären blev alltför jobbiga.







På nätet finns det bilder från målarböcker som man kan ladda ner gratis. Matte laddade ner och skrev ut en bunt olika bilder. Hon köpte färgkritor och lämnade över det på caféet. Det kommer väldigt många barnfamiljer dit och en del barn har svårt att sitta stilla när föräldrarna äter och vill koppla av. Det tog inte lång stund förrän det fanns barn som ville måla. 

Tipset kom från Carina och matte tyckte att det var en mycket bra idé.





Matte gjorde även dessa affischer till caféet för ett tag sedan och nu vimlar det av hundar som kommer dit med sina ägare. Under den lilla tid matte var där idag så fanns en vit herdehund, och två blandraser av olika storlek och sedan har vi under dagen sett flera som har gått dit. 

Robban fick med sig en stor rostfri vattenskål, så att hundarna kan erbjudas vatten och det säger de inte nej till.




Carina hade gjort en smörgåstårta som innehåller ost, skinka, crabfish, gurka och rädisor....Säkert väldigt god..




I söndags mötte vi en granne som skulle gå med sin väninna och titta på filmen "Downton Abbey" som gick på biografen här. De var så förväntansfulla men det visade sig att det inte fanns någon svensk text, så de vände och gick till caféet och käkade glass istället. De var inte ensamma om besvikelsen över att de inte kunde se filmen utan fler hamnade på caféet istället. Det är ju många, framförallt äldre som inte är så kunniga i engelska språket och hur kul är det om man inte förstår vad de säger? 

Igår ringde grannen till ansvariga för biografen. De sa att de ska försöka visa filmen igen men som matinéfilm och då och med text förstås.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar