"Twingly statistik"

söndag 17 juli 2022

Promenader...katter...hundgodis...vila o åter vila...

 


Helgen har bestått av promenader och åter promenader...Igår blåste det mycket kalla vindar och så kom det regnskurar lite då och då, idag är det betydligt skönare väder....



I fredags kväll kom mattes dotter och Robbans syster, Carina hit, ja inte hem till oss utan hon bor hos Robban och Lena för de har betydligt mer utrymme. Carina gick då på semester från sitt ordinarie jobb och ska nu hjälpa till på caféet istället. Hon har med sig sin katt, Tingeling, 3 år gammal. Robban har satt upp ett högt  kompostgaller i dörröppningen till sovrummet som Carina och katten bor i, eftersom Lena och Robban har katten Achmed. Tingeling har redan försökt ta sig ut medan Achmed är mer osäker o fräser åt henne....

Tingeling





Carina fick börja jobba med en gång på lördagen...


Och det var en strid ström av kunder under dagen...



Det var ju grillkväll också. Precis när Robban hade fixat fram grill och tillbehör kom världens regnskur, så han fick dra in allting så det stod under tak...Igår grillades grillspett med tzatziki och den gjorde Carina efter sitt egna recept.





Jag har inte träffat Carina ännu för matte vägrar att ta med sig mig till caféet, men hon hade med sig fyra påsar med jättegott hundgodis till mig och Albin. Jättesnällt verkligen! Tack!




Här fanns det många intressanta dofter


Och här låter vi bilarna passera förbi först innan vi går över vägen....


Vi tog en annorlunda långpromenad idag. Det är alltid kul med nya intryck


Tycker att jag hör några mysko ljud från buskaget





Albin spanar in den vita katten...


Den är verkligen lik Leo, så inte konstigt om Albin reagerar...


För övrigt så dagens promenader mest ut så här. Så fort solen är framme, så söker han upp första bästa skugga



Promenaderna med Albin tar sin lilla tid



Och ändå kör matte sakta så att han inte ska anstränga sig och det har inte varit speciellt varmt idag



...och inga tanter ute idag heller


Lite gräs fick han i sig också...



Nästan hemma men dags för vila igen..




Matte blev något förvånad när läkaren ringde kl 15.30 idag, en söndag om provsvaren. Matte fick ju akuttid, så det är inte hennes ordinarie läkare utan en annan mycket skicklig och erfaren sådan. Han är både chefsläkare och distriktsläkare (inom parentes har både Lena och Robban den här läkaren som husläkare) Hur som helst var alla blodprover bra. Läkaren ville kolla om matte hade någon brist, på tex järn, B12, HB m.m. Nu ska matte genomgå någon annan undersökning angående den smärtsamma värken och domningarna i underbenet i höger ben. Tyvärr kunde han inte hjälpa matte med läkemedel mot smärtorna eftersom hon inte tål något. Hon ska äta Alvedon, 1 tabl. 4 ggr/dagen. Läkaren sa att han aldrig hade träffat på någon som har varit lika överkänslig som matte är.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar