"Twingly statistik"

fredag 8 juli 2022

Inga promenader...trista dagar.....Iris




Det blir inga längre promenader de närmaste dagarna för matte har ingen elrullstol. Den kommer inte tillbaka förrän på onsdag. Det blir trista dagar för matte och Albin. Jag däremot, har inget emot att vara hemma och ta det lugnt istället.

Det visade sig att det inte kom fram någon ström till elrullstolen från den nya batteriladdaren heller. Matte, med sin starka intuition hade det på känn och blev inte alls förvånad, men självklart besviken. Teknikern plockade isär stolen men kunde inte se var  felet låg, utan var tvungen att ta med sig den. Han sa också att det är en väldigt dålig kvalité på denna elrullstol och det har matte förstått länge. Hon får dock inte in någon större och kraftigare modell i den trånga hissen.

Robban tog med sig oss hundar efter frukosten. Vi fick ligga i bilen, så att teknikern skulle kunna jobba i fred utan att vi la oss i. Han skulle ha tagit med sig Iris istället. Den nyfikna orädda katten lämnade inte karln i fred en sekund. Hon skulle kolla på allt och inte flyttade hon sig heller, så han kunde knappt röra sig. Till slut stängde matte in henne i sovrummet.





Matte hade tvättstugan och körde två maskiner med sängkläder och handdukar. Robban bar ner tvätten i morse. För att det ska jäklas ordentligt, så har diskbråcket i ländryggen gett sig tillkänna, så matte kunde knappt gå genom långa källarkorridoren och uppför trapporna när tvätten var klar...Allt fick inte plats i tumlaren, så den tvätten hänger på balkongen.





Robban tog en kortare promenad med oss, när det var meningen att matte skulle ha hämtat oss ur bilen vid lunchtid och sedan kom han vid 15-tiden och tog en kort runda igen. Efter kl 16 kan han inte komma ifrån, då Lena och han är ensamma på caféet och det alltid är mycket matgäster på fredagar. 

På söndag ska Robban skjutsa matte till röntgen av bihålorna på Köpings sjukhus, men för övrigt lär det bli svårt för honom att komma ifrån caféet någon längre stund under helgen.

På lördagarna, kl 16.00 -21.00 har de nu börjat med grillkvällar, om vädret tillåter och det är Robban som sköter grillen. Lena gör hemmagjord potatissallad som serveras till.





Iris och hennes älskade ampellilja





Albin har snott min plats i soffan. Han har tydligen tröttnat på att ligga ute på balkongen, åtminstone för idag...


Han förstår nog inte varför matte inte kan ta några promenader med honom? Vi ska i alla fall gå ut på baksidan och kissa om dryga halvtimmen ungefär. 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar