"Twingly statistik"

torsdag 3 juli 2014

Händelserikt dygn...


Igår hände det mycket….

Robban var ledig så han skjutsade oss till djurbutiken för att jag skulle klippa klorna. Det gick lätt som en plätt. Jag får jättemycket beröm för att jag är så duktig……..Jag vägde mig också och vågen visade 23,5 kg så jag står och stampar på samma vikt varje gång med något hekto hit eller dit…….



På väg till djurbutiken för kloklippning




Matte har  svårt att klippa mina klor med sina artroshänder och Robban vill inte sedan han klippte sankt bernhardstiken Vera och det blev rena blodbadet. Det var blod överallt, ja till och med på katterna…..Vera brydde sig tydligen inte men Robban vill inte klippa klor sedan dess…..










Väntar på matte som är inne på Ösmo plantshop...



När vi var klara åkte vi till Ösmo för att köpa färskfoder men där var det stängt. De öppnar inte förrän kl 12 på dagarna. Snopet! Vi stannade till vid plantshopen. Matte köpte en ampellija till katterna…….



Glada katter som äntligen har fått en ny ampellilja att tugga på














Robban fick samtal från sin kompis som har anlänt till Nynäs med sin båt...




Sedan åkte vi ner till hamnen där vi mötte Robbans kompis och hans sambo. De hade kommit till Nynäs med sin båt och de hade med sig sin hund Hottie. En omplaceringshund som nyligen kom till dem och som har fått det jättebra nu....




Hottie



Vi blev kompisar men först skällde jag ut henne ordentligt och det ett flertal gånger men hon brydde sig inte om det så då förstod jag att hon var snäll.

Vi tog en promenad tillsammans och det var riktigt kul att Hottie följde med. Jag kände mig trygg i hennes sällskap för hon var så himla lugn hela tiden.


















Men efter någon timme bröt helvetet ut. Helt plötsligt började det att åska och inte lite heller. Matte sa till Robban att hon skulle ta pendeln och åka hem med mig. Matte såg ju att jag blev rädd……..



Jag är bra spänd för det mullrar högt utanför tåget....



Precis när vi kliver av tåget kommer matte på att hon inte hade fått med sig några dörrnycklar. Hon ringer till Robban som måste komma och öppna åt oss.  Vi går hemåt. Jag ville springa men det kunde ju inte matte med sina kryckor och sin onda fot så matte sa att jag var tvungen att gå sakta och försiktigt som jag brukar göra. Det var jätteläskigt. Precis när vi var utanför huset så kommer världens åskknallar och blixtar precis ovanför huvudet på oss. Jag blev skitskraj. Tack o lov kom Robban strax efter så att han kunde släppa in oss….Så tryggt det kändes att få komma in……..

Jag var ju inte räddare än att jag kunde äta den försenade lunchen och sedan slocknade jag tvärt……..Puh, vilken pärs…..












Carina och Nicklas kom framåt kvällskvisten. Nicklas ville låna datorn en stund. Han behövde gå igenom frågor inför teoriprovet till körkortet som han skulle göra idag. Han är dyslektiker och har lite svårt med läsförståelsen och en del av frågorna är tydligen inte lätta att förstå även om man inte har problem med att läsa.....

Robban kom efter en stund så han hjälpte Nicklas så att han lättare skulle förstå vad frågorna handlade om. Robban är också dyslektiker men han har klarat alla körkort utan problem. Han fick dock mycket mera hjälp i sin uppväxt än vad Nicklas har fått trots att skolorna har mer resurser och kunskap om dyslexi nu än tidigare. Dessutom är Robban utrustad med mer tålamod. Åtminstone säger matte det……





Nicklas







  
Hur som helst var det nog bra att Robban hjälpte honom igår för idag klarade Nicklas provet utan problem. Nu kan han alltså ut och åka med sin Volvo som han fick av Robban. Bilen står hemma hos hans pappa så han är där nu om han inte redan är ute och kör omkring förstås. Matte och jag höll tummar och tassar så att han skulle klara sig och det hjälpte tydligen också.  Åtminstone vill man ju gärna tro det…….Grattis Nicklas!












För övrigt har vi inte gjort mycket idag. Vi har gått promenader förstås men annars har matte mest sovit. Det verkar som hon inte tål medicinen som hon fick mot gikten i fotleden. Den har ännu inte hjälpt i alla fall för hon har lika ont och är lika svullen fortfarande. Problemet är att mattes läkare har semester så hon ska inte dit förrän den sista juli. Det är ju inget att göra åt säger matte.

Jag har fått några träningspass på promenaderna och då främst tränat stanna och fotgående…..och jag skötte mig exemplariskt, åtminstone för det mesta.....


Kors i taket sa matte när hon upptäckte att kommunen har klippt gräsmattorna. Det har gått precis en månad sedan matte skrev till kommunen och klagade och äntligen.......




......men runt sofforna är gräset jättehögt så där vill man ju inte sitta ändå









Nu ska matte och jag ut på en promenad igen men nu regnar det och så blåser det hårt........Inget vidare väder alltså.....















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar