"Twingly statistik"

fredag 11 juli 2014

Osis.......supermåne




Matte har haft lite osis med bärhjälp idag….






När hon hade laddat maskinerna i tvättstugan i morse tog vi morgonrundan. Det fläktade ute så det var betydligt skönare än tidigare……



Det är gott med gräs på morgonen men det är svårt att hitta nu när gräsmattorna är så torra....













När tvätten var klar skulle Robban hjälpa henne med att bära upp allt men precis när han var på väg till tvättstugan fick han larm från Sjöräddningen så han var tvungen att sticka iväg så matte fick kånka upp allt själv…….

Ett par timmar senare kommer Robban tillbaka. Han ska hjälpa matte med inköp på ICA inför helgen. 



Precis när de har kommit innanför dörren på butiken så får han nytt larm och var tvungen att sticka igen. Matte kunde alltså inte handla allt som hon behövde utan bara det viktigaste. Matte fick ta bussen hem......





En del busschaufförer passar inte alls för sitt jobb. Det kliver på en äldre dam vid hållplatsen efter ICA:s. Innan hon har hunnit sätta sig så rivstartar busschauffören så damen faller handlöst omkull på golvet. Ett par kvinnor som satt intill hjälpte damen upp och kollade noga efter hur hon mådde. Ingenting var tydligen brutet men man blev lite rädd för eventuell hjärnskakning. En av kvinnorna följde med damen av bussen inne i centrum för att kolla så att hon inte skulle bli för yrslig och dratta omkull. Chauffören lämnade i alla fall namn och telefonnummer till damen om det skulle bli några biverkningar av fallet och det var väl till hans fördel. Hoppas att han lärde sig en läxa av det här…..














I morgon den 12 juli är det superfullmåne. Alltså fullmånen ser betydligt större ut än vad den annars gör för att det här är månens närmaste position till jorden.  Fullmånen lyser också 30 procent starkare nu än när månen befinner sig längst bort från jorden.

Många, både människor och djur  har svårt att sova vid fullmåne och i natt kan det vara en sådan natt säger matte…….

.......och förresten så vet man aldrig vad som kan inträffa vid fullmåne så det gäller att ta det lugnt.....












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar