"Twingly statistik"

tisdag 28 oktober 2014

Blodprover....bilar.....böcker....



Jag kommer snart! sa matte när hon skulle åka till Husläkarmottagningen för att ta blodprov. Robban skjutsade henne så hon trodde att det skulle gå snabbt men det gjorde det inte alls. Tre timmar senare var hon hemma igen…….




Först hade hon fått vänta länge för väntrummet var fullt med patienter som skulle på provtagning. När det äntligen var mattes tur så blev det problem. 

Det visade sig att ett av proverna kunde de inte ta för det skulle behandlas under speciella omständigheter. Läkaren som hade bett om provet var inte där. En annan läkare fick instruera sköterskan. Hon skulle be Karolinska laboratoriet som finns här i Nynäs att ta provet men de svarade aldrig på telefonen.  Matte sa att hon kunde åka dit och fråga om de tog det speciella provet? 

Sköterskan tog de övriga blodproven på matte. Hela sex rör skulle hon ha. 

Matte åkte till Karolinskas lab. Och tack o lov kunde de ta blodprovet men det var många före i väntrummet där också. Nu var matte ganska så hungrig för hon var tvungen att ta proven på fastande mage så hon hade ju inte ätit.. Matte är alltid jättehungrig på morgnarna……..men hon var tacksam över att hon slapp åka till Huddinge sjukhus som hon annars hade fått göra…….Det är långt dit härifrån……










Det har varit varmt här idag även om det har blåst ganska så friska vindar……



















Carina kom vid 14-tiden. Hon var dötrött för hon kom inte hem förrän klockan fem i morse efter en körning till och från Sundsvall igår.. 




Sedan hade hon varit på en bussmässa på förmiddagen med jobbet och nu ska hon hjälpa Robban. Han ska köpa en ”ny” bil igen så de åkte in till Stockholm för någon timme sedan. Carina måste köra hem Robbans nuvarande bil eftersom han måste få hem den nya, en Volvo V70. 


Robbans nuvarande bil, Volvo S80

Carina ska köpa Robbans bil eftersom hennes bil, en Seat inte kommer att gå igenom besiktningen och hon vill inte kosta på den bilen något mer. Hon behöver en ordentlig bil med tanke på jobbet och så bor hon ju ute på vischan.

Robban har precis bytt bromsbackar. Han har även köpt extraljus till bilen och det var ju bra med tanke på alla vilda djur som kan dyka upp längs vägen i trakterna där Carina bor. Hon får fina vinterdäck till bilen också och dem tänkte Robban få på på torsdag då han också ska fixa till lite småskavanker. Sedan är det bara för Carina att ta bilen.











Carina fick alla böckerna av Mons Kallentoft av matte så nu har hon lite att läsa. Det blir mycket väntetider i bussen för henne så det var välkommet…..



Den sista boken i serien som matte läste.....


Matte såg att Kallentoft hade kommit ut med en ny bok i serien om polisen i Linköping så hon sa till Robban att han kunde ge henne den i julklapp.














Här blir det en lugn hemmakväll igen. Matte snorar inte lika mycket men har fortfarande ont i huvudet. Hon är mest orolig för att hon ska få bihåleinflammation igen för det brukar hon dra på sig men i och för sig då oftast på våren….men det är ju nästan vårväder ute just nu…...


Matte dricker otroligt mycket vatten. Så fort hon ställer ifrån sig ett glas så är Iris där och ska dricka hon också.....















Vi kom precis in från en kortare promenad. Jag gillar inte alls mörkret och framför allt inte när det blåser så här mycket. Jag hör en massa konstiga ljud överallt så det är lite läskigt. 

Och inte nog med det för när vi kom hem och skulle gå in genom källaringången fick matte syn på att grannen och den ilksna schäferkorsningen var på väg ut. Den tiken vill man absolut inte möta i en trång gång så vi vände och gick runt huset i stället.......




Det enda som syns är mitt reflexhalsband ute i mörkret.....Det är bra mörkt redan tidigt på kvällarna nu....













Matte ska kolla på hockeyn förstås, Växjö – Djurgården……Det blir en tuff motståndare säger hon…..














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar