"Twingly statistik"

måndag 26 oktober 2015

Leo är för mycket....strandpromenad....bilar....böcker....






Det var underbart väder redan i morse och det höll i sig hela dagen, sol och lagom varmt, +5 och så gott som vindstilla.











Det här med att vi har ändrat till normaltid har inte Leo hajjat. Fy fasiken vilket liv den katten för på morgnarna. I morse attackerade han sovrumsdörren samtidigt som han skrek i högan sky. Det går banne mig inte att sova i det här huset. 

Vi andra är väl också hungriga men inte sjutton lever vi rövare för det. Han har faktiskt torrfoder som han kan äta så han svälter inte ihjäl precis.















Vi gjorde en rundtur med bilen på förmiddagen. Robban åkte först till husläkaren och sedan åkte vi till skräddaren för att hämta ut kläderna som han hade lagat. Därefter skulle matte in på banken i ett ärende och så hämtade hon ut ett paket med dvd-filmer åt Carina.

När vi väl var hemma igen tog vi en långpromenad. Vi gick längs den nya strandpromenaden. Det har gått några veckor sedan vi gick den sträckan. Nu hade de röjt och rensat ut en massa längs gångvägen  och det var ju bra. Det var så risigt och massor av gamla ruttna träd och buskar där tidigare. Nu såg det mycket finare och fräschare ut....








Albin ville förstås bada men det fick han inte. Jag tror att han blev lite besviken






Gröndalsviken







Vet inte varför Albin står och blundar men han gör det emellanåt






Nu har han hittat någon intressant doft i alla fall...




....och det har jag också gjort





Albin vill gå ner till badstranden.....







......jag är glad om jag slipper










På eftermiddagen kom Carina för att hämta sina filmer. Hon hade haft en körning med konfirmander till Malmköping idag men nu kom hon i sin egen bil.






Albin är bra nyfiken. Han vill veta vad de kollar på? Det vet jag. Carina måste köpa nytt batteri till bilen....


Carinas son Nicklas ringde medan hon var kvar här. Han hade besiktat sin bil och den gick igenom utan anmärkningar och det måste ha känts skönt för honom.


Och apropå bilar så har Robban tvättat sin och skiftat till vinterdäck på den så nu är det gjort.
















Igår på söndagen tog vi det lugnt. Matte kunde knappt gå för ischiassmärta så det blev bara korta rundor åt gången. 



...prasslar i buskagen gör det hela tiden




Mycket löv är det.....



...och Albin med sina gropar









Robban var på sjön hela söndagen. Sjöräddningen hade övning....












Matte har upptäckt en "ny" författare som hon inte har läst något av tidigare. Nu har hon läst tre böcker efter varandra. Det är spänningsromaner som i huvudsak handlar om övergrepp och våld mot kvinnor och om hur rättsväsendet  fungerar. Så otroligt bra, bladvändare och svåra att lägga ifrån sig...







Handlar om barnmisshandel














Nu väntar jag bara på kvällsrundan. Matte ska kolla på fotbollsmatchen AIK - Göteborg på TV trots att hon inte gillar något av lagen men det är en viktig match....Kul med så mycket publik på plats i alla fall....



Så här ser vi ut när det är mörkt ute. Robban kallar oss för styrbord och babord med tanke på de gröna och röda lysande halsbanden. Jag är styrbord.....



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar