"Twingly statistik"

torsdag 22 oktober 2015

Triggerfinger.....asfalt.....Robban arg, avslag





En morgonrunda i hård blåst....





Vi åkte ju till Handen idag igen. Matte skulle till ortopeden på Handens sjukhus med sin onda hand. Diagnosen är triggerfinger. 



Hon kan alltså inte böja långfingret. Det gör jätteont och handflatan är rejält svullen nedanför fingret av inflammation. Matte har gått med detta sedan flera månader tillbaka, ja hela sommaren ända sedan i våras. 

Läkaren erbjöd matte operation men eftersom matte tyckte att det hade blivit lite bättre den senaste veckan så ville hon avvakta och det på grund av att hon inte tål bedövningen. Försämrades det igen skulle matte ringa läkaren för då måste hon opereras. Cortisoninjektion är inte att tänka på eftersom matte inte tål det sedan tidigare erfarenhet.













Det gick fort på sjukhuset men Albin blev tydligen trött av att vänta för han gäspade stort.












Jaha, nu har de asfalterat klart. Det är en gemensam gång- och cykelbana men nu har den blivit smalare. Inte alls bra eftersom det är i det närmaste fara för livet när cyklisterna kommer bakifrån och varken använder ringklockor eller gör sig hörda på annat vis. Den är starkt trafikerad den här sträckan av både gångtrafikanter och cyklister, inte minst av alla skolbarn.....





Här skulle det också vara asfalterat. Nu på eftermiddagen har de hällt ut jord här och sått gräsfrön längs hela gång-cykelbanan vad nu det skulle vara bra för?





Oj, oj, oj, står och kollar på den hysteriska schäferblandisen som har fått världens utbrott när de mötte en liten papillon. Den lilla hunden ser skräckslagen ut och det är ju inte konstigt.....




Albin såg jätterolig ut när han gick och gned sig mot stängslet en lång bit. Det är inte första gången precis så det måste ju vara skönt....



















Robban var riktigt arg nu på eftermiddagen och är väl fortfarande. Han fick besked från Försäkringskassan att de har avslagit hans sjukskrivning. 

Han har inte fått ersättning sedan augusti och nu får han ingenting för de månader som har gått. Robban ringde sin handläggare på FK direkt. De skyller på att Robbans läkare inte har besvarat kompletterande frågor ang. hans sjukskrivning. Robban åkte till läkarmottagningen och pratade med läkaren. De har aldrig fått några frågor från FK. Läkaren blev också förbannad. Han skulle ringa FK i morgon och säga att de opererar inte nacken på folk för skojs skull.

Och varför har inte FK hört av sig om detta tidigare? Månaderna går och ingenting händer.. Robban ringde FK så sent som i måndags och då sa de ingenting om detta.

Både husläkaren, bitr överläkare på neurokirurgen på KS och hans f.d arbetsgivare på ambulansen intygar att han inte kan jobba förrän efter operationen ändå säger FK att han kan det och då får han ingen ersättning. Han kan ju inte leva på luft. Under dessa månader har han levt på besparingar och lån men det fungerar inte längre.

Han har nu deltidsjobb på bärgningsbilen och det blir han inte fet på eftersom han bara jobbar 1-2 dagar i veckan.. 

Han var också och skrev in sig på Arbetsförmedlingen och de sa också att han inte är arbetsför förrän efter operationen men det anser tydligen inte FK. Vilken arbetsgivare anställer någon som ska opereras och bli helt sjukskriven på obestämd tid efter det?

Inte nog med att han har jätteont i nacke och axel samt  besvärliga domningar i armen utan han ska tydligen må psykiskt dåligt också.



Det som gör matte mest förbannad är att Robban har jobbat ända sedan skolan, ja innan dess också på skolloven. Han har aldrig legat samhället till last och betalat massor i skatt under årens lopp men när en skada händer så får han ingenting. FK vill inte ens erkänna att det är en arbetsskada trots att arbetsgivare och läkare intygar detta och då får han inget från AFA heller..











Så här står det i Wikipedia angående Välfärdssamhället

Välfärdssamhället  är en politisk metafor för ett samhälle som lägger stor vikt vid att samhällets välfärd skall komma alla till del, i synnerhet svaga och utsatta grupper. Kännetecknande för ett välfärdssamhälle är därför en omfördelning av resurser till förmån för de individer och de sammanhang som kräver särskilda insatser. Konkret tar detta sig uttryck i till exempel sjukförsäkringålderspension och barnbidrag samt insatser till förmån för att gynna arbetslivet och förebygga olyckor och hälsorisker.




Jo, pyttsan.....





























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar