"Twingly statistik"

tisdag 25 oktober 2016

En groggy Albin.....veterinärbesök





Albin har precis kommit ut från veterinärkliniken. Han kollar  när Robban tog en runda med mig i regnet. Det tog nästan två timmar innan han var klar hos veterinären. Albin var rätt så groggy så Robban fick hjälpa honom in i bilen....








Albin hoppade glatt in i bilen när vi skulle åka till veterinären, helt ovetandes om vad som skulle hända




Jag var ju inte lika pigg på att åka bil förstås...




Det var jättemånga djur på kliniken, både katter och hundar



Vad gör vi här?




Albin har fått en lugnande spruta och somnade så småningom










Albins problem som han sökte för var: en mycket röd haka, röda armhålor och tassar och nu börjar även ögonen bli irriterade. Dessutom har han fått en intensiv klåda. Ben, skuldror och tassar är mest drabbade av klådan.

Den otroligt duktiga och mycket trevliga veterinären gjorde en grundlig undersökning och tog flera skrapprov på kroppen.

Klådan började efter att Robban och Albin var ute på ön i några dagar. Där fanns tre närgångna rävar, varav en senare hittades död. Därför misstänkte matte först rävskabb men rodnad på detta vis brukar inte förekomma då.

Flera orsaker kan finnas till problemen, bl a. skabb, parasiter och allergi.

Proven visade bara att han har stafylokocker i trampdynorna. Nu får han genomgå parasitbehandling: Stronghold pipetter var 3:e vecka, kortisonspray på tassarna varje dag i en vecka och sedan 2 ggr/veckan, ögondroppar i 10 dagar och tassbad i klorhexidinschampo 2 ggr/veckan.

Nu hoppas vi att den här behandlingen hjälper men matte kommer att vara noga med hans kosthållning i fortsättningen också även om hon inte tror på matallergi.

Veterinären trodde inte heller på det men man kan aldrig vara riktigt säker. I två månader kan han leva på kokt ris och torsk. Däremot är kvalsterallergi vanligare.

En hund som har levt i hundhägn så länge som Albin har gjort (3 år) kan reagera mycket starkt mot damm och kvalster som finns i våra hem. Matte har ju tänkt på det och av den anledningen tvättar hon våra sängkläder o handdukar en gång i veckan i 60 grader, vilket veterinären tyckte var jättebra. Dessutom dammsuger hon varje dag även om det inte hjälper mycket.

Albin fick sina klor klippta. Han får ju panik vid kloklippning så han kan inte fortsätta på den andra kliniken som klippte våra klor. Han får panik bara han ser den kliniken så det var ju skönt att han fick sova idag.

Albin vägde 24 kg och tror ni inte att matte bad Robban att gå in och väga mig också. Jag tänkte vända i dörren men han tvingade in mig. Jag har inte direkt gått ner i vikt. Jag vägde 24,6 kg. 



Det har varit en jobbig dag


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar