"Twingly statistik"

onsdag 26 oktober 2016

Iris till veterinär...flockbehandling....




Idag var det Iris tur att åka till veterinären men denna gång åkte vi till Västerhaninge. Iris fick träffa samma jättetrevliga veterinär som Leo gjorde när han var sjuk. Kan verkligen rekommendera denna klinik.






Robban rastar Albin utanför kliniken



...medan jag sitter i bilen och är orolig över att jag också måste gå in dit för jag kände genast igen mig var vi var...

Nu slapp jag gå in men veterinären skrev ut medicin till Leo och mig också för hon tyckte att hela flocken skulle behandlas när matte berättade om att Albin parasitbehandlas. Iris irriterade hud som hon klöser till sår uppstod samtidigt som Albins klåda. Det kan vara rävskabb som de har drabbats av. Jo, katter kan också drabbas även om det är ovanligt. Hela flocken måste behandlas samtidigt om det ska ha effekt annars kan det bara bli rundgång. Alla djur visar inte symtom men kan ha smittats ändå. Nu är Albin och Iris väldigt tajta så det är inte konstigt om hon skulle ha fått smittan från honom.


Iris vägde 4,3 kg. Veterinären tyckte att hon var jättefin men hon blev också förvånad över att en röd katt var en tjej eftersom det mest är hankatter som blir röda.

Förutom Stronghold spot-on lösning till oss alla så får Iris äta Prednisolon kortison en kort tid framöver och det för att matte ska kunna ta av henne halskragen. Hon kan ju inte ha den på sig för all framtid. Hon ska bli av med den på fredag. Matte gillar inte alls kortison men det fanns inget alternativ just nu om Iris ska kunna leva ett liv utan halskrage.

Dessutom ska Iris äta ett jättedyrt allergifoder i minst 8 veckor och det lär inte Leo gilla eftersom hans favoritfoder inte kan stå framme så att Iris äter av det så han får äta samma foder som henne. Leo är inte så förtjust i torrfoder överhuvudtaget så matte får väl ge honom lite våtfoder under uppsikt under denna tid. Veterinären trodde att Iris också lider av allergi men den kunde också vara mot kvalster. 

Allergiutredningar är en djungel. Matte vet det sedan tiden med Eros som var allergisk mot det mesta.


Eros
19 juni 2000 - 20 september 2011












Innan vi åkte till veterinären gick matte och jag en långpromenad






Vi mötte inte en enda hund men många passerar här annars



Många änder fanns det i viken




Tyckte att jag hörde något mysko ljud inne i skogsdungen















Matte skulle egentligen ha åkt till Åland idag men hon skippade det. Förutom att veterinärbehandlingar inte är gratis och enbart medicinerna kostade 2000 kr så har matte en del pyssel med alla bad och behandlingar av oss djur den närmsta tiden. Iris är inte direkt samarbetsvillig när det gäller kroppsvård även om hon var duktig sist hon badade men det var då det och det var ett litet helsike att spraya kortisonet på Albins tassar igår kväll. Han är jätterädd om sina tassar. Får se hur det går nu i kväll....

Så fort matte har planerat in en resa eller annat nöje så kommer oftast eller nästan alltid någonting emellan. Märkligt, men så har det varit i åratal så hon blev inte direkt förvånad över att detta skulle inträffa just nu så hon tar det med ro...

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar