"Twingly statistik"

fredag 10 mars 2017

Trött...heldag i bilen...Gärdet...slask



Jag var så trött igår kväll efter en hel dag i bilen så jag orkade inte blogga...


Klockan tio skjutsade Robban matte först till vc för hon skulle kolla sitt blodtryck som förstås fortfarande var för högt. Nu tog det besöket något längre tid än planerat för sköterskan ville ta ett blodprov på matte för hon trodde att matte har zinkbrist när hon kollade mattes hud på armarna. När sköterskan frågade om matte hade flera symtom som oförklarlig intensiv klåda, synrubbningar och darriga matta ben så stämde ju det också. Sköterskan hade rätt för idag ringde hon till matte och sa att hon måste börja äta zinktabletter. Om tre månader ska nytt blodprov tas.

Sköterskan sa till matte att läkare aldrig pratar eller kollar  sådana saker men det gör vi på detta vc. Matte har tidigare sökt för just sina hudbesvär hos hudspecialist och det flera gånger men bara fått kortisonsalvor som inte har hjälpt ett dugg. Inget snack om zinkbrist.











Direkt efter det besöket åkte vi vidare till Stockholm för matte skulle till Aleris fyslab på Östermalm och göra ett vilo - och arbets-ekg. Både läkaren och sköterskan undrade om matte verkligen kunde cykla med sin onda höft och knä men envis som hon är genomförde hon testet, vilket hon fick mycket beröm för. Jobbigt var det förstås. Läkaren skulle lämna svar till mattes läkare som hade skickat remissen men han sa att det såg bra ut och matte har aldrig tvivlat på det heller.








Var har vi kommit?

Medan matte var på fyslabbet åkte Robban med oss ut till Gärdet för att vi skulle få rasta ordentligt.



Vi såg hur mycket hundar som helst. Här rastar många stockholmare sina hundar. Många leker och busar med varandra.



...och snacka om spännande dofter. Det är mer snö här än hemma.



...precis överallt

Kaknästornet syns i bakgrunden



Plötsligt kommer en stor Rhodesian ridgeback rusande i full fart mot oss. Han ville säkert bara leka men det ville inte jag. Dessutom vaktade jag Albin som blev osäker när jag blev arg.. Jag blev så himla arg så jag tog i och morrade allt vad jag kunde, skällde ilsket och visade alla mina tänder. Hunden stannade förvånat framför oss och stod fortfarande kvar där och viftade på svansen. Nu hade Albin blivit så skraj så han gömde sig bakom Robban. Hundens matte var jättelångt borta. Hon ropade på sin hund som förresten hette Allan. Hundägaren gjorde helt rätt. Hon sprang åt motsatt håll och då blev det fart på Allan som ville efter henne. Hur som helst så tror jag att jag aldrig har varit så arg tidigare.

Det finns många lösspringande hundar på Gärdet men de andra brydde sig inte om oss.





Albin är fortfarande lite försiktig efter incidenten med Allan




...samtidigt som han är oerhört nyfiken



Jag ägnade mig mest åt dofterna på marken...





Här på Kaknäs tränar Djurgårdens herrlag i fotboll inför matcherna











Vi var inte hemma förrän kl 17 och då tog vi förstås en promenad




För en gångs skulle hjälpte matte mig lite för att jag skulle komma på rätt sida för jag var så himla trött i huvudet så jag orkade inte tänka. Annars hade vi stått kvar där fortfarande.











Och Albin är hos Lena och Robban över helgen. Robban är ledig och ska tapetsera om deras vardagsrum.

Det är lite tomt och tyst när inte han är här så visst saknar jag honom.








Här finns just ingen snö kvar så den försvann fort




Måste vi gå den här vägen? Jag gillar inte alla stora lastbilar och arbetsfordon som bullrar vid bygget



Intressant!




Usch för dessa vattenpölar. Slaskigt är bara förnamnet




Här står jag uppbunden utanför apoteket. Matte skulle köpa sina zinktabletter




Iakttar en unge som busar runt. Hoppas att han håller sig där borta.

Nästan varenda dag är det barn som frågar om de får klappa mig och matte säger alltid nej. Tack o lov för hon vet att jag helst vill slippa det.









Matte har varit hos frissan idag också. Det är alltid lite nervöst att gå till en ny frissa men matte blev tydligen nöjd med resultatet och det var väl tur. Det finns inte mycket valmöjligheter när det gäller frisyrer med hennes tunna testar men det blev bra.....

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar