"Twingly statistik"

torsdag 27 november 2014

Stark intuition.....sjuk granne....



Det har varit ganska så skönt väder idag även om det var grått och slaskigt…..

Vi har varit ute på flera promenader men det hände inget spännande.....



Morgonrunda....


...ett par timmar senare.....



...ett par ilskna hundar där borta.....undrar varför?















Matte har en mycket stark intuition och brukar känna på sig saker och ting. Hon kände redan igår att det var någon som inte mådde så bra och den känslan blev ännu starkare idag. 

Matte ringde till den sjuka grannen. Hon var då på väg till bussen för att åka till apoteket. Hon skulle höra av sig till matte när hon var hemma igen.




Vi gick ut på en  längre promenad och på hemväg stannade vi till vid närbutiken för att matte skulle hämta ut ett paket. 

Då ringer det i mattes mobil. Det är personal från apoteket som talar om att grannen hade blivit så dålig där inne så att de var tvungna att ringa efter ambulans.  

Matte är den enda som har nyckel till grannens lägenhet och som kan ta hand om hennes katt.





Alldeles nyss ringde grannen från SÖS. Hon blir inlagd för dropp och kontroller. Matte ska gå upp till katten om en timme och ge den mat. Då blir han nog glad även om han saknar sin matte.

Det visade sig att grannen hade känt sig jättedålig redan igår kväll men ändå åkte hon till apoteket trots att matte har sagt att hon ska ringa om hon behöver ha något ärende uträttat......

Det vi inte förstår är varför hon inte har någon hemtjänst för det skulle hon verkligen behöva.....Vi vet att sjukhuset har haft kontakt med kommunen och att de har gjort ett hembesök för flera månader sedan.....mysko....














Matte är nu så innerligt trött på det här hostandet och det är jag också så nu ska hon testa ett annat tips som ska vara effektivt mot hosta. Det är att dricka bikarbonat blandat i vatten så nu provar matte det. Det finns ett schema om hur mycket och hur ofta man ska ta det. Hoppas nu att det hjälper……..












Timo

Igår kväll tog vi en långpromenad tillsammans med min bästa kompis Timo och hans matte. Timos husse har tydligen denna jobbiga hosta också och den har pågått i flera veckor.

Jag blev så glad över att få gå en promenad tillsammans med Timo men det hade varit ändå roligare om han hade brytt sig om mig lite grann också. Nej, han gick med nosen i marken och var bara intresserad av alla löptiksdofter…..ja, se hanhundar…..













I kväll ska matte kolla på hockey igen, Djurgården – Växjö. Må bästa lag vinna säger jag…..










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar