"Twingly statistik"

lördag 29 november 2014

Stökig dag....kattens dag....



På dagen hostar matte nästan inte alls men vilken jobbig natt det blev igen. Under tre timmar höll hon mig vaken. Det låter inte alls kul kan jag tala om…….Eftersom matte inte kunde sova på grund av hostan så steg vi inte upp förrän klockan åtta. Leo var ”galen” som måste vänta på sin frukost. Snacka om röstresurser…….





När matte hade ätit frukost efter morgonrundan och efter de vanliga morgonbestyren så skulle matte fixa till lite adventstämning var det tänkt men hon blev avbruten hela tiden.  Först av telefonförsäljare och sedan grannen som ringde och meddelade att hon skulle få åka hem från sjukhuset idag.


Matte går ner i källaren för att hämta sina adventsstakar och stjärnor. Snacka om att hon blir förvånad då hon hittar sin försvunna dörrnyckel bland adventsprylarna. 

För snart ett år sedan så letade hon överallt, ja även i källarförrådet efter denna nyckel men hittade den aldrig utan fick gå till hyresvärden för att få tillstånd att göra en kopia…Och så dyker nyckeln upp nu….snopet….

Precis när matte ska sätta upp sina nya julgardiner i köket så knackar det på dörren. Jag varnar och det riktigt högljutt. Utanför står en karl från Jehovas vittne. Jag skällde ut honom ordentligt innan matte stängde dörren men hon tyckte att det var onödigt av mig att uppföra mig på det sättet även om hon själv blev irriterad.......

Matte återvände till gardinerna då telefonen ringer. Nu är det Carina som är på väg och ska komma och hämta adventsgrejer som hon har i ett förråd som matte hyr åt henne här i närheten..

Matte försvinner ut och kommer inte hem förrän flera timmar senare. Då har de varit och handlat också.....




Det är ju kattens dag så det var extraerbjudande på kattsand i djurbutiken. De passade på att köpa ett par paket var. När man köpte två paket fick man gratis kattmat men det är mat som inte våra katter vill ha så Carina fick den påsen också....Hennes katter är inte lika kräsna som Iris och Leo tydligen....,






Sedan hade de varit i en blomsterhandel och köpt en varsin amaryllis. De fortsatte sin butiksrunda med inköp i DollarStore och på ICA…..Det hade varit fullt med folk  överallt så matte var helt svettig och trött när de äntligen kom hem....















Tack o lov kunde Robban ge mig lunch och sedan gå en långpromenad med mig. Han hade sovit länge för han har jobbat så mycket den senaste tiden och så har han skitont i nacken. Han har diskbråck mellan 4-5 och 5-6 kotan och det gör tydligen väldigt ont.





Nu har han jour på Sjöräddningen. Hoppas att han slipper sticka iväg i natt.....












Matte har ont i huvudet och det är kanske inte så konstigt.
Grannen ovanpå har roat sig med att borra under hela eftermiddagen och grannen till höger spelar hög dunka-dunka-musik så det har minst sagt varit irriterande oljud i flera timmar. Nu äntligen är det tyst…….






 ........eller tyst och tyst?....Hockeymatchen Linköping-Djurgården pågår och 3:e perioden har precis börjat. En spännande och jämn match där hemmalaget leder med 1-0. Halva DIF:s lag är skadade eller sjuka så det är många unga spelare med och de gör det bra ännu så länge.....












Och gardinerna är inte uppe ännu så matte ska fixa det i morgon bitti….Hoppas att det är lugnt och stilla då……..











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar