"Twingly statistik"

måndag 8 februari 2016

Ensamma...ögonläkare...nymåne...Apans år






Idag var vi ensamma hemma i drygt fyra timmar och det var inte alls kul. Eftersom jag inte alltid är helt snäll mot Albin när vi lämnas ensamma så fick jag vara instängd i mitt och mattes sovrum. Albin hade sällskap av katterna och tillgång till resten av lägenheten. 

Jag blev riktigt riktigt arg när det plötsligt ringde på dörrklockan för jag vaktar faktiskt huset. Jag tror att Albin kände sig lite osäker eftersom jag var instängd. Fick höra sedan att det var hantverkare från hyresvärden som skulle lämna fönsterlister till matte. Han skulle ha varit här i fredags men måste ha glömt bort det........












Vi var ensamma för att matte skulle till ögonläkaren. Robban skjutsade henne och de åkte strax före nio i morse. Läkaren var en hel timme försenad på grund av att han utförde en operation så av den anledningen tog besöket lång tid.

Läkaren sa att matte hade lite gråstarr men inte så mycket så att det behövde opereras. Han sa också något som matte aldrig har hört vid tidigare undersökningar. Han påstod att matte är något lite skelögd vilket kan bidra till den yrsel som matte lider av i vissa situationer. Hon skulle avvakta med att skaffa nya glasögon tills hon har fått en närmare undersökning av skelögdheten. Matte skulle också få tid framöver för kontrastfotografering av den gula fläcken....


På hemvägen åkte Robban och bytte till bärgningsbilen för han jobbar nattpass. Han hade sitt första jobb kl 16 här i Nynäs.













När matte och Robban äntligen kom gick vi ut på en längre promenad innan Robban skulle iväg. Matte hade fått några droppar i ögonen hos läkaren som gjorde att hon såg väldigt suddigt...Hon märkte i alla fall att jag hade fått upp vittringen på något och undrade förstås på vad?



Jo, men det var ju bara de fyra hönorna som spatserade innanför häcken...





Albin var totalt ointresserade av hönsen. Han hade hittat mer spännande dofter....











Idag är det nymåne och i Kina och övriga östasien firas det kinesiska nyåret. Det firas alltid vid andra nymånen efter vintersolståndet så av den anledningen infaller aldrig nyåret på samma datum varje år. I år blev det alltså den 8 februari.







Enligt det kinesiska horoskopet går vi nu in i Apans år. Det blir minst sagt ett händelserikt, dramatiskt och omtumlande år. Allt kan hända och gör det också.

Matte har skrivit förutsägelser för Apans år på sin hemsida http://www.hundkonsultsonja.se under Kinesisk astrologi.

Där kan man också se vilket djur man tillhör beroende på vilket år man är född. 

Jag är faktiskt en Tiger.....














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar