"Twingly statistik"

fredag 19 maj 2017

En halv dag i bilen...puh!




I morse gick vi tidiga morgonrundor för matte skulle till ögonläkaren i Stockholm. Robban hann bara sova två timmar för han hade ju jobbat i natt som vanligt.



Här är vi i Globenområdet och hämtar upp matte igen men under tiden matte var hos ögonläkaren så åkte Robban till Enskede IP för att rasta oss. Det var så himla hett både i och utanför bilen men det var både skönt och spännande med en promenad i ny miljö. Tack o lov hade matte skickat med vatten till oss. Robban passade på att fylla flaskan med nytt vatten inne på en bensinstation för oj vad törstig jag var. Där käkade han frukost och snackade med flera före detta arbetskollegor från bilbärgningen också...










Matte var på årlig kontroll. Hon har gråstarr i framför allt höger öga men det är inte aktuellt med operation ännu. Kanske om två år, sa läkaren. Däremot måste matte skaffa terminalglasögon och använda dem när hon sitter vid datorn. Nu har hon två par glasögon, ett till vardagslivet och ett par läsglasögon och de sistnämnda ska hon egentligen ha vid datorn men det funkar inte så bra så av den anledningen behöver hon terminalglasögonen också. Återbesök om ett år.







Robban tog en promenad med oss innan han åkte hem till Lenas föräldrar. De ska ha grillparty för Lenas son som fyllde 25 år häromdagen. Robban lär väl somna så trött som han är....



Så jobbigt med värmen tycker både Albin och jag...









Matte kan knappt röra sig efter Stockholmsresan. Det tar cirka två timmar dit och sedan samma tid hem och det känns i hennes diskbråcksdrabbade rygg och onda ben.




Robban skjutsade först matte till apoteket så hon kunde hämta ut Bricanyl och ha till hands nu när det är så otroligt mycket pollen i luften. I natt var hon tvungen att inhalera igen men den Bricanylen var troligen alldeles för gammal för den gick ut redan 2009 så den gjorde nog ingen nytta. Matte försöker alltid undvika all medicinering eftersom hon är så känslig.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar