"Twingly statistik"

måndag 29 maj 2017

Värmen....soleksem....vindruteskydd



Robban och Albin kom hit på förmiddagen



...och då tog vi förstås en lite längre promenad




...men den tog tid för Albin la sig ner på varje skuggig plats han såg. Han har det så jobbigt med värmen....



Han gick inte många steg förrän han la sig ner igen




...och igen




...och igen





Jag fick stå och vänta in Albin stup i ett trots att jag också mår dåligt av värmen










Vi åkte iväg på en liten inköpsrunda också. Robban skulle köpa skruvar och bultar. Det var meningen att matte skulle köpa ett par tunna sommarbyxor och en tunn blus eller tunika med ärmar men hon hittade inget som passade. Matte har fått mycket irriterande soleksem på armarna så hon måste ha långärmat och det är väl inte så kul i värmen framför allt inte när allt långärmat hon redan har i garderoben är alldeles för varma för den här årstiden.. 


I stället för kläder köpte hon fler pelargoner till balkongen.


Och så köpte hon ett vindruteskydd till Robbans bil. Ett skydd  som isolerar mot sol och värme på sommaren när bilen står parkerad. Så praktiskt! Det blir mycket svalare inne i bilen. Jag vet det för Robban hade ett sådant tidigare men det hade gått sönder....Det är ett billigt och effektivt skydd mot värmen när solen gassar









Som vanligt ska Iris härma mig...

Nu ska matte och jag snart gå kvällsrundan. Albin är hemma hos Lena och Robban.








Jag hoppas att jag får sova ostört kommande natt för det fick jag inte i natt. Jag vaknade av mattes vanliga nys- och hostattacker vid tvåtiden. Den här gången gick matte upp för att mäta blodtrycket för hon kände att det troligen var alldeles för högt. Och det var det. När hon sedan skulle mäta trycket igen så lägger blodtrycksmätaren av. Den är helt död efter många års användning.


Matte beställde en ny apparat från apoteket idag. Robban har en manuell blodtrycksmätare här så han tog blodtrycket på matte innan han åkte och då hade det stabiliserats. Skönt!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar