"Twingly statistik"

fredag 26 maj 2017

Sköldkörtel..dropp....hårboll....matproblem....




Leo var otroligt duktig hos veterinären hörde jag. Veterinären sa att det är sällan man träffar på en så snäll, medgörlig och tålmodig katt och det sa även sköterskan som tog en massa blodprover och sedan gav honom dropp. Han sa inte ett pip utan satt så stilla under hela den långa proceduren. Däremot fällde han mängder av hår. Både matte och bordet var helt täckt med vitt hår. Han fick tre påsar med dropp och sköterskan var tvungen att flytta nålen ett flertal gånger runt nacken på honom innan hon fick i all vätska.

När veterinären skulle kolla honom i munnen lossnade en bit av en hörntand som tydligen var trasig så remiss skrevs till en veterinär som är tandspecialist i Västerås. Troligen måste tanden rotfyllas. När biten lossnade, sa veterinären "spotta" och Leo spottade ut den. Han var en riktig idealpatient med andra ord.

Matte fick också beröm för att hon hade tvångsmatat honom. Det kan räcka med att katter matvägrar ett dygn för att levern ska påverkas.

Enligt provsvaren har han överproduktion i sköldkörteln men däremot var njur- och leverproven normala, likaså de röda och vita blodkropparna. Nu ska han äta specialkost Specific Intensive support.




...om han inte gillar eller vill äta specialfodret så måste matte ge honom Reconvalescen cat, ett dietfodertillskott i form av pasta.



Dessutom ska han få CatMalt som ska hjälpa honom att göra sig av med hårbollar



Att Leo blev så akut sjuk tror veterinären beror på att en hårboll har fastnat i tarmen och det ligger nära till hands. Han har spytt mycket. Han fäller otroligt mycket hår och han tvättar sig ideligen så han måste få i sig en hel del hår. Så ofta som Iris tvättar Leo borde hon också få i sig en hel del och även i sig själv men det är sällan den katten spyr.

Om tre månader ska nytt sköldkörtelprov tas.

Det finns flera symtom på överproduktion i sköldkörteln och ett av dem är mycket tydligt hos Leo och det är att han alltid är hungrig och tigger mat men ändå går han inte upp i vikt. Han vägde 4,3 kg idag.

Men ett problem har uppstått för matte. Det gör inget om Iris äter av Leos specialmat om hon får sin vanliga kost också men Leo får inte äta av hennes. Iris måste äta vanlig kattmat också för annars får hon för lite jod i sig. Matte vet inte riktigt hur hon ska lösa detta? Iris är ingen storätare utan går och småäter lite då och då. Hon är van att torrfoder alltid står framme. Leo är inte direkt förtjust i torrfoder men finns inget annat äter han det. Alltså kan inte fodret stå framme. Problem uppstår alltså...







Samtidigt som Leo var hos veterinären var Robban hos husläkaren. Han släppte av matte och Leo på djurkliniken innan han åkte dit. Albin och jag satt kvar i bilen.


Tur att bakluckan kan vara öppen för fy så varmt det är även om vi stod i skuggan



Albin tycker också att det är lite väl varmt....

Nu gick det ganska så fort för Robban ändå. Läkaren skrev genast remiss till KS och läkaren som opererade nacken på Robban för drygt ett år sedan. Det är något som inte stämmer här, sa han efter att ha undersökt nacke och rörelser med huvudet. Robban fick mycket starka piller utskrivna mot smärtorna och nu är det bara att hoppas på att han slipper vänta så länge på att få komma till KS. Han blev sjukskriven till den 9 juli. Det ska minst sagt bli intressant att se hur Försäkringskassan ställer sig till detta. Han har ju tidigare fått avslag på sjukskrivningar och det är han ju inte ensam om. En sak är säker, jobba kan han inte i dagens läge även om han mer än gärna vill göra det.







När Robban var klar så skulle han först uträtta ett ärende till matte på Hälsokostbutiken innan vi åkte för att hämta upp henne och Leo men de var långt ifrån klara....


Robban rastar oss utanför djurkliniken...


...här finns många spännande dofter









Äntligen hemma igen








Vi tog genast en promenad efter det att Leo hade installerats hemma....Iris blev superglad när hon såg Leo igen....




Först var Albin sprallig och lekfull







...sedan blev jag något irriterad på honom för vi höll aldrig på att komma hem



Han la sig ner i skuggan stup i kvarten....Robban skulle skoja med honom och fick honom att rulla runt




Nästa stopp




....och nästa



...och här



Alltså, jag ville bara hem till en försenad lunch











När vi kommer hem kliver Leo ut ur skåpet. Han är fenomenal på att öppna dörrar. Han börjar tydligen få krafterna tillbaka och det är ju skönt att se.....








Nu ska matte snart ta kvällsrundan med Albin och sedan är det min tur. Jag längtar så efter kvällsgodiset..Robban köpte nytt godis till oss för det blev ett riktigt dyrt veterinärbesök för matte idag....




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar