"Twingly statistik"

onsdag 10 maj 2017

En riktig struldag.....fullmåne....
Det har varit en riktig struldag för matte idag. Det mesta har gått snett och krånglat....


Först skulle matte ner i tvättstugan. Hon har ändrat tvättiden till onsdagar i stället eftersom många tycks vilja tvätta på tisdagarna men matte skulle ha lyssnat till sin intuition. Innan hon gick ner tänkte hon att det är dumt att ta tvättstugan när det är fullmåne för någonting kommer att krångla och eftersom matte hade bråttom och måste vara färdig med tvätten innan tio för hon skulle vara hos sin sjukgymnast kl elva så hade hon inte tid med en massa strul.

Vad händer, jo när matte tar ut den rena tvätten ur torktumlaren så är den fortfarande genomvåt. Det var ju bara det att matte hade en maskin tvätt till som skulle tumlas. Nu hänger det alltså våta handdukar och lakan precis överallt här i bostaden för naturligtvis så hade matte mycket tvätt idag. Om inte annat så ser ju Iris till att det är det.

Här sitter vi påklädda och väntar på att Robban ska skjutsa matte till sjukgymnastiken.
När vi äntligen kommer iväg så måste matte ta ut pengar från bankomaten för att hon ska betala ett redskap som hon fick hos sjukgymnasten senast och den kan bara betalas kontant. Då visar det sig att vägen till bankomaten är avstängd på grund av vägarbete så Robban fick stanna en bra bit därifrån och matte är ju inte så snabb längre. Nåja, vi kom iväg till slut, tills vi blev stoppade av en vakt för ett annat vägarbete. Och där fick vi stå jättelänge. Klockan gick och matte blev orolig över att hon inte skulle hinna fram i tid. Nu gjorde hon det men det var väl på sekunden..

Sjukgymnasten masserade på mattes mest onda muskelfästen så hade hon inte ont innan så har hon det nu. 
Matte ska sluta med ryggböjningarna som hon har gjort dagligen i minst två år. Däremot fick hon tips på tre nya övningar för både höft och ben som hon ska göra och som hon känner igen att hon har gjort till och från tidigare. 

På hemvägen blev jag plötsligt väldigt nödig men då stod vi åter igen stilla vid vägarbetet. Tiden gick, kön bakom oss växte och inte gick det att rasta mig där vi stod. Matte förstod mitt dilemma men kunde inte göra någonting. Min mage blir alltid lite orolig när vi åker bil eftersom jag blir lite stressad då. Nu kunde jag hålla mig tills vi kom hem. Så skönt det var att kunna gå på toa. Vi tog en längre promenad samtidigt.När vi kommer in upptäcker Robban att Iris dricker ur vattenkannan som matte har till blommorna. Inte alls bra eftersom hon brukar hälla i växtnäring i vattnet och det är ju giftigt. Nu hade inte matte hällt i något medel igår då hon fyllde på kannan men ändå. Robban ställde ut kannan på balkongen och det är nog säkrast så. Matte ska köpa en ny   kanna där vattnet inte blir så lättillgängligt.Iris är galen i vatten. Så fort matte ställer ett glas med vatten på bordet eller någon annanstans så är hon där och dricker. Det spelar ingen roll att det finns tre rostfria skålar med vatten till oss och som matte ofta byter vattnet i. Iris kan inte se vatten utan att dricka av det och hon har varit så i hela sitt nioåriga liv.
Matte skulle bjuda Robban på mat innan han åkte till jobbet. Då hade hon glömt att köpa grädde som hon skulle ha till ostsåsen så det fick duga med fläskkotlett, klyftpotatis och grönsaker men det var gott tyckte Robban.
Varje natt har han matlåda med sig och den består till 99% av tonfisksallad. Tänk att han aldrig tröttnar på tonfisken? Låter lite enformigt att äta det varenda natt. För övrigt har han isbergssallad, ärter, majs, paprika, gurka, tomater och kokta ägg i salladen.

Vilar efter kvällsmaten. Väntar på att Lena ska komma och följa med på kvällsrundan....
Som sagt, det är fullmåne så försök att ta det lugnt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar