"Twingly statistik"

måndag 15 juni 2015

12 veckor.....upptäcker världen....












Jag tror inte att matte har suttit många minuter åt gången idag. Först hade hon tvättstugan i morse i stället för i morgon.




Medan maskinerna jobbade gick matte morgonpromenaderna med oss, först med Albin och sedan med mig och det tog väl drygt en timme. Medan tvätten torkade kokade hon en sats hundmat.

När tvätten sedan var klar vid tiotiden tog hon separata promenader med oss igen, först Albin och sedan mig och så har det hållit på hela dagen.


Morgonrunda...Vad är det som prasslar?



Här var det en mycket intressant doft. Det tog sin lilla tid innan Albin ville gå vidare



...och här hittade han en annan som också grundligt måste undersökas.....














Dessutom har förstås dammsugaren fått göra sitt för det såg ut som en vit heltäckande matta på golven.  Nu står dammsugaren framme hela tiden eftersom den används så flitigt.




Säkrast att vara på balkongen när matte dammsuger....












Och apropå matta så hade någon av katterna spytt på köksmattan i natt. Det var svårt att helt få bort fläcken så nu åker den i soporna också om jag känner matte rätt. Den är ganska sliten eftersom Leo gärna använder den som klösmatta också trots att han är jätteduktig på att använda klösbrädorna.












De få gånger som matte har suttit ner så har hon ägnat sig åt ett skrivjobb som aldrig tycks bli klart. Det tar sin tid med alla separata promenader inte minst då både jag och Albin inte är så snabba av oss. 

Jag måste ju kolla in alla spännande dofter och Albin håller på att upptäcka världen. 

Igår var det tolv veckor sedan han kom till oss. Det har varit mycket nytt för honom, ja allting egentligen. Han blir modigare och modigare och gladare och gladare för varje dag...

Han har ju under tre år bara upplevt ett hägn fullt med ständigt skällande hundar och alla har inte varit så snälla mot honom har vi förstått.


Albin har nog aldrig sett en cykel tidigare










Albin iakttar ofta hundar som vi möter men han vill aldrig ha närkontakt med någon. Han står bara stilla och tittar på dem....

Han verkar inte speciellt rädd för ljud eller människor även om han reagerar vid vissa gester och rörelser. 


Där går en en stor blandrashund....




...och där en lite vit lurvig sak....



..och där den ilskna schäferkorsningen. Herregud så hon låter....












Och apropå människor och rörelser. I morse mötte vi karln som jag är rädd för. Det är något med hans stil och utseende som skrämmer mig och har gjort från dag ett. Det är för övrigt den enda personen som jag har reagerat på. Tyvärr möter vi honom ofta på morgonrundorna....


Jag följer karln med blicken ända tills han har försvunnit....

Ja, jag är förstås inte så förtjust i stimmiga barn som springer i närheten av mig heller. Man vet ju aldrig vad de kan hitta på? Till skillnad från Albin så gillar jag inte heller oljud och arbetsfordon som bullrar.










Carina ringde alldeles nyss. Hon har ingen dator så hon ville att matte skulle beställa några dvd-filmer åt henne igen. Hörde då att Nicklas är sjuk. Han har fått influensa och mådde riktigt tjuvtjockt. Låter inget kul alls......Hoppas att han kryar på sig snabbt....





























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar