"Twingly statistik"

lördag 6 juni 2015

Gräsklippning....trädfällning....strömming....porterstek....






Vi stannade till vid en parkbänk i morse för att låta den ilskna schäferkorsningen passera förbi på gångvägen Hon fick ändå ett hysteriskt utbrott när hon fick syn på mig.



Äntligen har hon lugnat sig men hon måste ändå kolla bakåt på mig emellanåt.....




Och vem går runt och klipper gräsmattan på fotbollsplanen med en handjagare, alltså en handgräsklippare tidigt på nationaldagens morgon? Ja, jag vet inte vem han är men jobbigt såg det ut. Det var ingen från kommunen utan en privatperson. Fotbollsplanen är STOR även om det mesta är grus. 

Matte och jag satt en stund och kollade på honom. När han var klar gick han upp till hyreshusen här i närheten. Märkligt! Nog för att kommunen är dåliga på gräsklippning och hålla området rent men ändå.









Matte och jag gick en långpromenad på förmiddagen. Till och med en sådan här dag jobbade de i skogsdungen med att fälla träd. Det var ett himla liv på maskinerna måste jag säga.










Och vad gör de där borta?



I småbåtshamnen var det också liv....












Jag blev jättearg när det sedan ringde på dörren precis när jag hade slumrat till. Utanför stod närmsta grannen. Han hade fiskat strömming och nu fick matte cirka två kg av honom. Så snällt! Det luktade jättegott. Jag var nära på att sno en strömming men hann inte. Robban har lovat att rensa dem senare.















Robban fick ett larm precis mitt i middagen. Han hann nästan äta upp innan han var tvungen att dra. En båt har fått motorproblem igen så de måste iväg och hjälpa till att dra båten i land men det var visst två timmars båtfärd härifrån så det lär ta sin lilla tid innan de är klara.








Här luktar det porter i hela lägenheten. Matte hade porterstek, potatis, sås, grönsaker och svartvinbärsgelé till middag. Det var tydligen ljuvligt gott.....





Vi fick några bitar av steken i kvällsmaten och att det var gott kan jag hålla med om. Matte har tydligen sparat lite till oss så vi får det i morgon också…..Jag längtar verkligen…..

















Båtfolket håller i gång fortfarande.....




 ....och här är det Albins tur att gå en promenad innan  kvällsmaten.....skönt för honom med det långa kopplet så att han får lite rörelsefrihet




Han tittar på några barn som leker med en vattenkanna. De är lite väl högljudda....









Ha en fortsatt fin nationaldag!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar