"Twingly statistik"

tisdag 9 juni 2015

Utflykt......nytt framsteg...




Vi åkte på en utflykt till Haninge när matte var klar i tvättstugan. Matte skulle hämta ut sina nya glasögon som hon i och för sig skulle ha gjort för en vecka sedan. Nu blev det äntligen av.


Vi väntar på att sopbilen ska backa ut. Jag gillar inte sådana där stora bullrande bilar....



För första gången hoppade Albin själv in i bilen. Ett nytt framsteg för honom. Jag hoppar aldrig in självmant för jag gillar inte att åka bil.



När matte hade hämtat glasögonen och även varit inne i en blomsterbutik och köpt lite blommor till balkongen åkte vi till Rudan där matte brukar ha sina kurser.  Jag trodde först att vi skulle på kurs men så var det ju inte. 



Där finns två sjöar, övre och nedre Rudan.  Matte brukar hålla till vid övre Rudan med kurserna men där var det fullt med skolungdomar idag. De hade tydligen friluftsdag. 



Vi tog en promenad runt hela nedre Rudansjön i stället. Jag och Albin har aldrig varit där så det var spännande med alla nya dofter och intryck. Det var jättemycket folk ute i det sköna vädret. På varje brygga låg folk och solade. Jag såg dock inte till så många hundar.


Albin undrar nog vart vi är på väg?



Och här finns spännande dofter.....


Skönt med lite skugga....



Albin väntar in oss....



Kollar på ett gäng som grillar...Doftar gott.....



Nu är det dags att åka hem.....




Albin väntar på att Robban ska hitta vattenskålen i bilen.













Vi stannade till vid ICA Maxi när vi åkte hem för matte saknade ett par ingredienser till middagen. Robban parkerade i skuggan och öppnade bakluckan och fönstren för att vi skulle få tillräckligt med luft. En bit ifrån oss står en stor svart bil parkerad. Ifrån bilen hörs en liten hund, troligen dvärgpinscher, skälla intensivt och förtvivlat. När matte och Robban snabbt kom tillbaka från butiken så hade ägarna precis också kommit. De fick stans utskällning från personal från intilliggande kontor som hade hört den lilla hunden skälla alltför länge. Ägaren blev förstås förbannad för att han blev tillrättavisad men man kan inte lämna oss hundar i en bil som snabbt blir jättevarm i solen. Alltså, den lilla hunden satt längst bak i bilen och de hade bara öppnat det ena fönstret vid framsätet cirka 2 cm.  Vad hjälper det mot solen. Tänk att folk aldrig lär sig. Vi tyckte så synd om den lilla stackaren. Tyvärr lär det väl hända fler gånger på den här stora parkeringen i sommar........









När vi kom hem somnade jag direkt. Jag snarkade högt och ljudligt fick jag sedan höra. Kul var det i alla fall med en utflykt.













Vi gick en kortare promenad innan kvällsmaten.....


Utanför huset låg den coola grannkatten




Han är väldigt kelig så Robban klappade honom en stund. Han är inte ett dugg rädd för oss hundar, förresten verkar han inte vara rädd för någonting.....




Albin blev nyfiken på den nyasfalterade biten av gångvägen.....Här lappas och lagas det, alltså de asfalterar  lite här och lite där.....





Och vad händer där?




En hundägare som tränar sin hund men är hon inte lite olydig?






Albin väntar på mig igen.....


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar