"Twingly statistik"

tisdag 30 juni 2015

Insektsfobi....matvägran....



Det har varit en strulig dag. Allting har blivit försenat bara för att matte var trött i morse. Hon skulle ha tvättstugan klockan sju som vanligt men då orkade inte matte stiga upp för hon hade varit vaken nästan hela natten. Ja, det gjorde ju inte mig något att jag fick sovmorgon förstås men annars gillar jag rutiner.



Kollar på den ståtliga vita storpudeln och den lilla valpen av samma ras som är inne på fotbollsplanen....





När matte och jag skulle gå morgonrundan gick vi förbi tvättstugan för att hon skulle ändra tid. Till mattes glädje var nästa tvättid idag ledig så när vi kom hem från rundan så gick matte ner med tvätten. Alltså, fick både Albin och jag vänta på frukosten tills hon kom upp igen. Inte kul alls för jag är döhungrig på morgnarna……



Förmiddagspromenaden blev förstås också försenad och därmed lunchen också. Först gick matte med Albin och sedan med mig som vanligt.


Hoppas att Albin inte pinkade där för jag brukar käka av gräset som växer där....





Han känner nog att jag har varit där.....





Dagdrömmer som vanligt.....












på eftermiddagen blev Albin helt plötsligt jätteorolig. Nu har han sprungit runt runt runt i lägenheten hur länge som helst. Han har tydligen insektsfobi för han blev livrädd för en surrande insekt som fanns här inne. Matte har märkt tidigare att han reagerar på flugor men inte på detta viset. Nu blev han närmast panikslagen...

Efter många om och men fick matte nyss ut det surrande odjuret. Hon har stängt balkongdörren och alla fönster för att se om han kan lugna ned sig nu när surrandet har upphört.



Jacinto



Matte har haft en hund tidigare som hade insektsfobi och det var den spanska gatuhunden Jacinto. Insektsfobi är mycket svårt att bota. Vissa hundar är känsligare än andra beroende på vad de har varit med om när det gäller insekter. Jag tycker faktiskt synd om Albin som ska vara så rädd nu när han hade blivit så lugn och känner sig trygg här inne.












Och Leo fortsätter att matvägra. Han hoppar upp till matskålarna när matte ställer fram maten. Sedan fnyser han och går därifrån.  Han har alltid älskat Friskies och Royals våtfoder och nu har matte även köpt Pussi men ingenting smakar tydligen. Han har även två olika sorters torrfoder att välja på men han har aldrig varit någon torrfoderkatt.

Jag tycker faktiskt att han har blivit tunnare. Han verkar dock inte direkt sjuk. När matte borstade honom idag, klämde och kände hon överallt men kan inte märka något konstigt och han verkade bara njuta av pälsvården. Han spann jättehögt och ville inte att matte skulle sluta borsta och kamma honom. 

Matte ska ringa i morgon och beställa tid hos veterinären för en hälsokoll på honom. Leo är i alla fall sju år så det kan ju vara dags.















Och kommunen fortsätter att använda grusplanen som avstjälpningsplats och högarna blir bara allt högre och flera. 
Ska man verkligen göra så på en parkeringsplats. Det är inte bara Robban som brukar ställa sin långtradare där utan det är ofta husbilar och husvagnar ståendes där när de är på besök i stan. Finns just ingen annan plats för stora fordon att parkera på.



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar